Egypt videre etter ellevill avslutning på gruppen

Egypt klarte på svært dramatisk vis å karre seg videre fra gruppe B i Afrikamesterskapet, etter et overtidsdrama av de sjeldne.

Avslutningen på gruppe B i Afrikamesterskapet var av det høydramatiske slaget, og Mohamed Salah fikk seg en emosjonell berg-og-dal-bane mandag kveld. Landslagskapteinen er som kjent skadet, så han måtte se den ville forestillingen fra tribunen med resten av Egypt-supporterne.

Egypt måtte matche resultatet i det andre oppgjøret i gruppen mellom Mosambik og Ghana om de skulle sikre andreplassen, som gir direkte kvalifisering til utslagsrundene i turneringen.

Det viste seg å bli vanskeligere enn ventet mot et Kapp Verde lag som ga kamp til døra. Kapp Verde tok ledelsen på tampen av første omgangen, før Egypt svarte fem minutter ut i andreomgangen. Egypt jaktet seiersmålet intenst og tre minutter på overtid kunne de slippe jubelen løs når Mostafa Mohamed sendte dem i ledelsen 2-1.

Målscoreren holdt opp en Salah-trøye i feiringene, og landslagskapteinen selv feiret vilt på tribunen.

Men euforien skulle ikke vare lenge, for ni minutter på overtid utlignet Kapp Verde og i usikkerheten rundt hva resultatet var i den andre kampen i gruppen var det mye fortvilelse å se blant Egypts spillere og supportere.

Det de ikke viste var at Ghana og Mosambik spilte uavgjort 2-2 i det andre oppgjøret og Egypt karret seg videre med minst mulig margin.

Ghana så lenge ut til å ha sikret seieren, og ledet 2-0 etter 90 spilte minutter, men to overtidsscoringer fra Mosambik reddet Egypt og sendte Ghaneserne ned på den usikre tredjeplassen.

Salah ute lenger enn antatt

Egypt går dermed direkte videre til utslagsrundene i Afrikamesterskapet og har fortsatt håp om å ta seg hele veien. Sannsynligvis må de klare det uten Mohamed Salah som er ute lenger en hva som var først antatt.

Mandag kveld tok Mohamed Salah sin agent, Ramy Abbas Issa, til Twitter/X og avslørte at skaden til Salah er mer seriøs enn hva som tidligere ble meldt av det egyptiske fotballforbundet. Agenten skriver at han vil bli ute i 3-4 uker, og han vil dermed miste mye mer enn de to kampene som først var antatt.

Det ble tidlig meldt at det dreide seg om en hamstringskade, men den var antatt å ikke være særlig alvorlig. Han kom uansett til å miste den siste kampen i gruppespillet og en eventuell åttedelsfinale, men det var håp i Egypt-leieren at han kunne bli klar til en eventuell kvartfinale.

Men nå virker det som at det ikke kommer til å bli aktuelt det heller. Hvis Abbas sine meldinger stemmer vil Salah tidligst være tilbake rett før en eventuell finale i Afrikamesterskapet.

– De er fantastiske - Bournemouth-treneren sparer ikke på rosen etter tapet

Bournemouth-sjefen var full av lovord om de røde etter at laget hans ble slått 4-0 søndag i Premier League.