Det skal mye til for at Salah får en tidlig retur til Merseyside

I kveld skal Egypt i aksjon i sin andre gruppespillkamp i Afrikamesterskapet.

Mohamed Salah og Egypt skal i aksjon igjen i Afrikamesterskapet i kveld. Faraoene møter Ghana i Abidjan, Elfenbenskysten. Ghana ble på forhånd regnet som Egypts største utfordrer i gruppa, men de to første kampene i gruppespillet har overrasket.

Gikk nesten på en kjempesmell

Egypterne tok en tidlig ledelse i deres første kamp i turneringen. Det tok bare to minutter før Mostafa ga Egypt en 1-0-ledelse over Mosambik. Men Mosambik slo tilbake med to kjappe mål like før timen, og det måtte et straffespark syv minutter på overtid til for å sikre Egypt ett poeng. Det var naturligvis Salah som scoret fra straffemerket.

Mosambik sto nesten for en skikkelig skalp da de holdt på å vinne sin første kamp i Afrikamesterskapet noen gang.

De er kvalifisert til turneringen for første gang siden 2010, og de er rangert 78 plasser bak Egypt på FIFA-rankingen. De har aldri slått Egypt, som er det mestvinnende landet i Afrikamesterskapet med syv titler. Men Egypt har ikke kunnet løfte trofeet siden 2010.

Neppe tidlig retur på Salah

Salah er desperat etter å gi sine landsmenn muligheten til å feire gull i turneringen for første gang på 14 år. Uavgjortresultatet mot Mosambik overbeviste nok ingen, men egypterne husker at det ble tap i åpningskampen mot Nigeria i 2021, og at de likevel tok seg til finalen hvor det ble tap for Sadio Manés Senegal.

Før turneringen startet spådde Opta Senegal som mest sannsynlig mestere. Elfenbenskysten, Marokko og Algerie følger etter, før Egypt. Senegal, Elfenbenskysten og Marokko vant sine første kamper, mens Algerie spilte uavgjort mot Angola.

Det er nok mange Liverpool-supportere som synes det hadde vært helt greit om Egypt ikke gikk videre fra gruppespillet, slik at Salah kan reise tilbake til Merseyside kjapt. Men det skal mye til for at Egypt ikke går videre, selv om det ble et skuffende resultat mot Mosambik. Det er totalt seks grupper. Hver gruppe består av fire lag, og de to best plasserte går videre til utslagsrunden. Men det gjør også de fire beste treerne. Egypt må altså enten tape gruppa, eller være blant de to dårligste treerne i hele turneringen. Til tross for at åpningskampene i Gruppe B ikke gikk helt som forventet, skal det fortsatt mye til for at det skjer.

Egypt møter altså Ghana i kveld, som skal være den tøffeste gruppespillkampen. Ghana, med Mohammed Kudus i troppen, tapte overraskende mot Kapp Verde i sin åpningskamp, og vil være desperat etter poeng mot Egypt.

Egypt - Ghana har avspark klokken 21.00 i kveld, og kampen kan sees på V Sport 1.

Er det dette som skal til for at målene skal renne inn for Darwin?

Er det dette som skal til for at målene skal renne inn for Darwin?

Dersom en tror på reklamekampanjen er det skoene som får «alle til å score».

Henderson til medisinsk sjekk i Nederland. Kan ende opp uten betaling for «Saudi-eventyret»

Henderson til medisinsk sjekk i Nederland. Kan ende opp uten betaling for «Saudi-eventyret»

Jordan Henderson blir Ajax-spiller denne uken.