Salah og Egypt under press før skjebnekamp - i fare for å ryke ut tidlig

Mohamed Salah og Egypt møter Ghana i skjebnekamp på torsdag.

Afrikamesterskapet så ut til å starte på verst tenkelig vis for Egypt da de var i ferd med å gå på et sjokktap mot Mosambik i den første kampen i gruppespillet. Favorittene tok ledelsen etter målgivende pasning fra kaptein Mohamed Salah, før Mosambik snudde til 2-1. 

Syv minutter på overtid reddet Salah et poeng for sitt landslag da han utliknet på straffespark, men med 2-2 i bagasjen fra det første oppgjøret er egypterne under press før de to neste kampene. 

Resultatet i den andre kampen i gruppe B bidrar til å legge press på Salah og co. Der gikk nemlig Ghana på et overraskende tap mot Kapp Verde. Sistnevnte har med det festet grepet om gruppen etter den første kamprunden. 

Torsdag skal Salah og Egypt i aksjon mot Ghana, og det kan bli en avgjørende kamp med tanke på veien videre i mesterskapet, som spilles i Elfenbenskysten. Skulle Egypt avgi poeng i denne kampen vil de trolig være nødt til å slå Kapp Verde i den siste kampen, samtidig som andre resultater går deres vei. 

Kan være tilbake mot Chelsea

I utgangspunktet er det de to beste lagene som tar seg til åttendedelsfinalen, men fire av seks lag som havner på tredjeplass i gruppespillet vil også ta seg videre. Egypt vil trolig ha gode muligheter for å avansere dersom de vinner minst en av sine to neste kamper. 

Skulle det bli tidlig exit, vil Liverpools toppscorer sannsynligvis være tilbake på Merseyside når gamleklubben Chelsea gjester Anfield 31. januar. Da vil han i så fall bare ha gått glipp av én ligakamp - helgens bortemøte med Bournemouth. 

For Jürgen Klopp og Liverpool-supportere blir det et lite dilemma de neste ukene med tanke på hva de bør håpe på. Unne Salah et vellykket mesterskap - eller håpe å få stjernen hjem så fort som mulig for å hjelpe de røde i jakten på trofeer de neste månedene. 

Egypt møter Ghana torsdag klokken 21, og kampen vises på Viaplay og V Sport 1. 

Vil komme styrket ut av januar - uten en eneste signering

Vil komme styrket ut av januar - uten en eneste signering

Liverpool er klare på at det neppe blir noen spillerkjøp i januar, men troppen vil likevel bli styrket i løpet av årets første måned, skriver David Lynch i ukens spalte.

Kommentar 15.jan 19:07
Everton risikerer nytt poengtrekk - Nottingham Forest også siktet

Everton risikerer nytt poengtrekk - Nottingham Forest også siktet

To klubber tiltalt for brudd på Premier Leagues økonomiske retningslinjer. Everton kan få nytt poengtrekk.