Mange bekymrer seg for perioden uten Salah, men lagets tall uten egypteren er oppsiktsvekkende bra

De rødkledde har aldri tapt i ligaen uten egypteren.

Mohamed Salah var i storform da Liverpool knuste Newcastle United forrige helg, og leverte til slutt to mål og en målgivende i den kampen. 

Med Liverpool på tabelltopp passer det dårlig at egypteren nå drar til Afrikamesterskapet, spesielt ettersom skadesituasjonen ellers ikke er rosenrød i Jürgen Klopps mannskap. 

Tyskeren snakket om savnet på pressekonferansen før Arsenal-kampen. 

Har løsninger

– Jeg mener vi spilte mot West Ham uten Mo på den siden. Da spilte Harvey (Elliott) der. Vi vet hvem vi har tilgjengelig for øyeblikket, og forhåpentligvis forblir det slik også, for vi har mange forskjellige alternativer i den posisjonen.

Klopp understreker at ingen spillere i troppen er en ren erstatter for 31-åringen, men at det finnes andre veier til Rom. 

– Det er selvfølgelig ingen andre som kan spille slik på den kanten, det er ikke mulig, så vi må finne en annen måte og bruke guttene etter deres ferdigheter. Det er ideen bak det.

Dersom det ender med FA-cup-exit for de rødkledde søndag, er tyskeren tydelig på at det ikke er på grunn av savnet av Salah.

– Vil du spille uten Mo? Nei, men vi har funnet måter å spille uten ham tidligere. Jeg er ganske sikker på at vi får det til igjen, selv om vi møter Arsenal. Det er et lag vi kunne tapt mot med ham også. Jeg mener vi har en god sjanse til å vinne kampen uansett, så jeg mener vi bør tenke mer på det.

PÅ TRONEN: Salah feirer scoring mot Newcastle.

PÅ TRONEN: Salah feirer scoring mot Newcastle.

Oppsiktsvekkende tall

Liverpool-journalist Paul Joyce har funnet frem tallene uten egypteren på laget, og de er oppsiktsvekkende gode. 

Statistikken viser at de rødkledde aldri har tapt i ligaen eller i FA-cupen i oppgjørene egypteren ikke har vært involvert i siden han kom til klubben før 2017/18-sesongen. Liverpool har faktisk kun tapt to av 27 kamper uten ham, ifølge Joyce. 

Det ene tapet kom i Salahs første sesong, da han ikke var involvert i en ligacup-kamp hvor Klopps menn tapte 0-2 mot Leicester. Det andre tapet kom i denne sesongen, da egypteren ikke var involvert i tapet mot Union St. Gilloise i gruppespillets siste kamp i europaligaen. 

Liverpool har vunnet syv av syv kamper i FA-cupen hvor storscoreren ikke har vært involvert. 

Det viktigste for Klopp er at Salah (og Endo) kommer tilbake med kroppen i behold. 

– Det ville vært en løgn hvis jeg sa jeg ønsket dem lykke til! Neida, det gjør jeg selvfølgelig. Fra et personlig synspunkt ville jeg vært overlykkelig hvis de går ut av gruppespillet.

– Men det er sannsynligvis ikke mulig, så det er greit. De kan fint gå hele veien å vinne også. Lykke til, vi sees, og kom tilbake friske. Det var ordene jeg brukte.

– Nå må vi taklet det, og det vil vi få til. Mange ser selvfølgelig på de siste kampene og tenker at det høres litt merkelig ut, men jeg er ganske positiv til at vi finner en måte å håndtere det på. Men vi må selvfølgelig vise det på banen også.

Klopp og Liverpool står overfor sin første test uten Salah borte mot Arsenal søndag. Kampen sparkes av 17.30, og sendes på Viaplay og TV3+. 

Januar pleier å være Liverpools verste måned

Januar pleier å være Liverpools verste måned

Seiersprosenten til Jürgen Klopp i årets første måned er godt under 50 prosent.

Jota mener Arsenal har en psykologisk fordel på søndag

Jota mener Arsenal har en psykologisk fordel på søndag

«The Gunners» har litt å rette opp, og det tror portugiseren at kan tale til hjemmelagets fordel.