Vi fulgte Klopps pressekonferanse før Arsenal-kampen:– Jeg håper selvfølgelig at de ryker ut i gruppespillet, men det gjør de nok ikke

Jürgen Klopp kom med siste nytt før FA-cupkampen mot Arsenal.

Velkommen

Jürgen Klopp vil komme med siste nytt før Arsenal-kampen rundt kl. 10.45.

Liverpool-treneren vil sannsynligvis få spørsmål om Dominik Szoboszlais skade og hva hans tanker er før toppkampen i FA-cupen søndag.

Klopp er på plass!

Dominik Szoboszlai

– Jeg kan bekrefte at det ikke er en potensiell skade, men en faktisk skade. Det er hamstringen som er problemet. Vi får se hvordan det utvikler seg.

– Dom er veldig positiv, og har lite smerte, men vi må vente å se. Han blir ikke med på søndag eller onsdag, men vi håper å få ham tilbake etter det, men per nå vet vi ikke.

– Bortsett fra Dom (Szoboszlai), har det ikke skjedd stort. Resten av gjengen var tilgjengelig og friske i går, så la oss håpe at det er slik i dag også.

Endo og Salah

– Det ville vært en løgn hvis jeg sa jeg ønsket dem lykke til! Neida, det gjør jeg selvfølgelig. Fra et personlig synspunkt ville jeg vært overlykkelig hvis de går ut av gruppespillet.

– Men det er sannsynligvis ikke mulig, så det er greit. De kan fint gå hele veien å vinne også. Lykke til, vi sees, og kom tilbake friske. Det var ordene jeg brukte.

– Må må vi taklet det, og det vil vi få til. Mange ser selvfølgelig på de siste kampene og tenker at det høres litt merkelig ut, men jeg er ganske positiv til at vi finner en måte å håndtere det på. Men vi må selvfølgelig vise det på banen også.

Owen Beck kalt tilbake

– Han har vært bra! Vi har alltid tenkt positivt om Owen, men han hadde to vanskelige utlånsperioder (forrige sesong). Det overrasket oss, men alle situasjoner er ulike, spesielt når du er en ung gutt borte fra hjemmet og slikt.

– Mange ting kan skje på slike utlån. Du må ha den riktige manageren, det riktige laget, og plutselig er det en annen venstreback som spiller bra og har erfaring. Det er mange elementer.

– Det var sannsynligvis det som skjedde, men nå har det gått bra i Dundee. Han har tatt store steg, og nå er situasjonen klar: vi har mistet våre to beste venstrebacker, så det gir mening å gi han sjansen siden vi liker han godt. Derfor hentet vil ham tilbake.

Savnet av Salah

– Jeg mener vi spilte mot West Ham uten Mo på den siden. Da spilte Harvey (Elliott) der. Vi vet hvem vi har tilgjengelig for øyeblikket, og forhåpentligvis blir det slik også, for vi har mange forskjellige alternativer i den posisjonen.

– Det er selvfølgelig ingen andre som kan spille slik på den kanten, det er ikke mulig, så vi må finne en annen måte og bruke guttene etter deres ferdigheter. Det er ideen bak det.

– Vil du spille uten Mo? Nei, men vi har funnet måter å spille uten ham tidligere. Jeg er ganske sikker på at vi får det til igjen, selv om vi møter Arsenal. Det er et lag vi kunne tapt mot med ham også. Jeg mener vi har en god sjanse til å vinne kampen uansett, så jeg mener vi bør tenke mer på det.

Rotasjon og cupkamper

– Jeg har ikke nøyaktige tall, men jeg mener vi roterte mye på laget i den første halvdelen av sesongen. Jeg tror ikke vi var spesielt dristig i valgene våre, for vi mener alle guttene kunne bidra.

– Det var ikke én kamp hvor vi tenkte «Åh, glem det, hvem bryr seg hvordan vi spiller?». Det skjer aldri. Jeg tror det er hovedgrunnen til at innhoppene våre har hatt så stor innvirkning så langt, fordi det er enormt viktig med bidrag fra benken også.

– Det får du bare hvis alle har rytme. Hvis du sender innpå en spiller som ikke har spilt noe særlig de siste ukene, er det sjelden at de viser seg fra sin beste side. Derfor tror jeg at vi har gjort det bra så langt.

De to neste kampene

– Jeg er ikke sikker på om Arsenal-kampen er tiden for å rotere. Vi har ikke en veldig stor tropp tilgjengelig heller. Vi kan selvfølgelig sette opp et lag, og det blir godt også. Det er planen. Vi har seks dager mellom kampene, 1. og 7. (januar). Det er lenge, så det er ikke et stort behov for å rotere.

– Du kan selvfølgelig snu det og si at vi har en kamp igjen tre dager senere, men vi kan tenke på det når den andre er over. Det er vår vanlige strategi. Begge kampene har uansett lik betydning, for vi vil til Carabao Cup-finalen og ta oss videre i FA-cupen.

– Det er selvfølgelig en veldig vanskelig trekning, en av de verste du kan få, men vi hadde en god kamp mot de her (på Anfield), så la oss håpe på en god forestilling nå også.

Desember mot januar - kampprogram og skader

– Det er veldig merkelig, men alt handler om organiseringen av disse tingene (turneringene). Vi hadde en veldig travel desember, og nå spiller flere lag lite kamper i januar. Det gjør ikke vi, men det gir oss rytme også.

– En potensiell omkamp mot Arsenal vil ikke hjelpe oss, for det passer ikke inn. Da kan vinterpausen vår bli litt ødelagt. Jeg kunne sagt mye om dette, men det er ikke så viktig.

– For oss er dette en normal måned, travel, men ikke like tettpakket som desember. Den måneden (desember) gir rett og slett ingen mening, men det er slik det er.

– Jeg forstår at noen lag tydeligvis ikke spiller mye fotball, men rytme hjelper også, 100 prosent. Til syvende og sist er det lag som har to eller tre uker mellom kampene sine nå. Det er ikke et problem vi trenger å tenke på, så vi må håndtere vår situasjon, og jeg håper vi klarer det.

Nat Phillips og Rhys Williams

– Vi må vurdere situasjonen med Nat, med hensyn til vår tropp. Han vil definitivt være hos oss i slutten av måneden, og så vil vi ha samtaler for å vurdere fremtiden.

– Vi har høye tenker om begge, mest av alt på grunn av det de har gjort her. Det fungerte ikke 100 prosent for Nat i Celtic. Litt på grunn av skader, men også fordi det er vanskelig å spille seg inn i et slikt lag hvis de er i en god periode.

– Nat vil trene med oss, og så får vi se hvordan det utvikler seg.

– Med Rhys er det litt annerledes, for han vil først og fremst være med U21-laget. Jeg må snakke med ham om hvorfor utlånsperioden ikke fungerte optimalt. Jeg kjenner han godt, og jeg forventet at han skulle spille i Skottland fra start til slutt, men det gjorde han ikke.

– Jeg må snakke med ham om det, og det har jeg ikke gjort enda, så får vi se hva som blir utfallet av den samtalen.

Det var alt!

Jürgen Klopp har forlatt presserommet.

Arsenal - Liverpool sparkes i gang søndag 17.30. Kampen sendes direkte på TV3+ og Viaplay.