– Nå må Liverpool erstatte det uerstattelige

Mohamed Salah kan miste de fire neste seriekampene for Liverpool, noe som aldri har skjedd siden han kom til klubben.

Mohamed Salah spilte sin siste Liverpool-kamp før avreise til Afrikamesterskapet, og egypteren avsluttet den første halvdelen av sesongen med å levere to mål og én målgivende pasninger i 4-2-seieren.

Det er nok til å lede både toppscorerlisten og målgivende-listen i Premier League, delt med Erling Haaland og Ollie Watkins. Hans fravær de neste fem-seks ukene ble raskt et tema i The Athletics Liverpool-podkast «Walk On».

– Det er en underkommunisert ting angående Salah, for han er alltid tilgjengelig. Vi snakker så mye om savnet av ham nå fordi vi aldri har trengt å tenke på det, starter James Pearce.

Det er et meget godt poeng, for Liverpool-journalisten nevner så at egypteren bare har mistet ti av 248 Premier League-kamper, hvor tre av dem som ubenyttet reserve og to av dem var grunnet AFCON (Afrikamesterskapet). Fem av dem har vært skade- eller sykdomsrelatert, noe som utgjør 2% av kampene.

– Han blir også tatt godt hånd om av motspillerne, så det er ganske vanvittig at han har bare mistet fem på grunn av småskader. Det er et klart bevis på hvordan han lever livet sitt, for han har en helt vill motor, fortsetter The Athletic-journalisten.

12.08.2017: Mohamed Salah har mistet ti Premier League-kamper siden debuten mot Watford. På den tiden har han scoret 151 mål.

12.08.2017: Mohamed Salah har mistet ti Premier League-kamper siden debuten mot Watford. På den tiden har han scoret 151 mål.

Endret spillestil

En av tingene som kanskje karakteriserer Salah best er hvor tilpasningsdyktig han har vært siden Liverpool-debuten i 2017. Pearce snakker også en del om det i podkasten.

– Utviklingen hans har vært helt enorm. Før handlet alt om mål og fart, hvor han bare løp forbi motstanderne. Siden har han lagt mange egenskaper i verktøykassen. Han er blant annet blitt en veldig god tilrettelegger, selv om også hans kreative ferdigheter går under raderen hos mange.

Slik som Pearce sier, fikk vi blant annet se hans teft for målgivende pasninger mot Newcastle. Med et silkemykt innlegg med utsiden av foten, fant han Cody Gakpo alene foran målet mot Newcastle.

– Det er også mye mer, hans bevegelser, samspillet med medspillerne sine, hvordan han gir plass til andre med å tiltrekke seg motspillere. Jeg sa det etter kampen: Nå må Liverpool erstatte det uerstattelige, fortsetter han.

Det store spørsmålet er likevel hvem som skal ta over 31-åringens plass i de neste kampene. Pearce melder tre spillere som potensielle kandidater.

– Vi får kanskje se Harvey Elliott ute på høyrekanten. Jota kan også spille der, det samme kan unge Kaide Gordon. Det blir uansett et stort savn, avslutter The Athletic-journalisten.

Viaplay sender hele mesterskapet fra Elfenbenskysten. Salah starter ferden mot finalen med en kamp mot Mosambik den 14. januar. Hvis Egypt tar seg helt til finalen, spilles den 11. februar.

Hvem er Liverpools beste straffeskytter?

Hvem er Liverpools beste straffeskytter?

I forrige kamp mot Newcastle fikk de røde to straffespark, men bare ett av dem satt i mål. Er det på tide med en ny straffetaker, eller er Salah fortsatt ubestridt?

Endo har blandede følelser om å reise til Asiamesterskapet

Endo har blandede følelser om å reise til Asiamesterskapet

Wataru Endo innrømmer at han har blandede følelser om å reise med Japan til Asiamesterskapet etter å ha vist god form for Liverpool.