Jota om Salahs fravær: – Hvis jeg husker riktig, gjorde vi det ganske bra for to år siden

Portugiseren har slått knallhardt tilbake etter skaden mot City. Nå ønsker han mer ansvar i egypterens fravær.

Diogo Jota har vært i fenomenal form denne sesongen, selv om portugiseren går litt under raderen til mange. 27-åringen har vist seg fra sin beste side foran mål, også når han har kommet på som innbytter.

Det fikk vi blant annet se mot Burnley da han scoret 2-0-målet, og da han var sterkt delaktig i å fikse seieren mot Newcastle på mandag. Han står nå med seks målpoeng på bare 671 minutter i Premier League.

Den neste tiden vil Jota få ytterliggere ansvar foran målet, for målkongen Mohamed Salah har nemlig reist mot Afrikamesterskapet. Det blir et savn, ifølge angriperen.

– Hvis jeg husker riktig, gjorde vi det ganske bra for to år siden, men det er aldri lett fordi laget er vant til å ha Mo ute på høyrekanten. Alle vet hvor stor trussel han er for motstanderen. Hans tilstedeværelse holder ofte, selv om han ikke rører ballen engang, sier han til liverpoolfc.com.

TILBAKE MED ET SMELL: Diogo Jota var på banen i syv minutter mot Burnley, men fikk likevel ballen i mål like før slutt.

TILBAKE MED ET SMELL: Diogo Jota var på banen i syv minutter mot Burnley, men fikk likevel ballen i mål like før slutt.

Salah kan potensielt miste syv-åtte kamper for de røde, men det avhenger selvfølgelig av hvor langt Egypt kommer i Afrikamesterskapet. 31-åringen vil uansett miste flere kamper.

– Vi må tilpasse oss, selv om vi egentlig ikke vil det. På en annen side vet jeg at vi har nok kvalitet i denne troppen til å få hans fravær til å bli mindre synlig, så forhåpentligvis blir det slik. Vi vet at det ville blitt lettere med ham, men vi skal gi det et forsøk uansett, fortsetter Jota.

50 mål i Liverpool-trøyen

Jotas scoring mot Burnley på Boxing Day var helt spesiell for portugiseren, selv om han ikke visste om milepælen før kamp. Da scoret han nemlig sitt 50. mål for Liverpool, nesten på rekordtid.

– Det er en god milepæl. Jeg har vært mye skadet også, dessverre, så det er kanskje en prestasjon jeg er ekstra stolt av.

Selv om angriperen var et velkjent navn i Premier League før overgangen til Anfield i 2020, var det få røde supportere som visste hvor klinisk han var foran mål, både med beina og med hodet.

– Jeg er absolutt ikke den samme spilleren som kom her for tre eller fire år siden. Jeg er bedre og jeg forstår spillet bedre nå. Jeg føler meg også virkelig hjemme her, og det tar jeg med meg ut på banen. Det er viktig for supporterne, så jeg skal alltid gi alt for å vinne fotballkamper, for det er det alle ønsker til syvende og sist, sier 27-åringen.

Etter Manchester City-kampen på tampen av november, mistet Jota syv kamper og nesten hele desember-måned. Nå føler han seg klar for å gi alt i cupkampene mot Arsenal og Fulham.

– Jeg er frisk, men har mistet litt rymte. Jeg kom innpå som innbytter mot Burnley og Newcastle, så jeg er fortsatt på vei mot den gode formen. Forhåpentligvis får jeg flere minutter i cupene, for selv om jeg er frisk igjen, mister du den rytmen når du er ute så lenge.

På søndag starter Liverpools ferd mot FA-cupfinalen – men den tredje runden starter allerede i kveld

Full oversikt:På søndag starter Liverpools ferd mot FA-cupfinalen – men den tredje runden starter allerede i kveld

Det er cuphelg i England, og fra torsdag til mandag skal store og små lag kjempe om en plass i den fjerde runden.

Seks spillere har returnert fra utlån – og det kan bli enda flere de neste ukene

Seks spillere har returnert fra utlån – og det kan bli enda flere de neste ukene

Liverpool og Jürgen Klopp må vurdere mannskapet sitt før overgangsvinduet stenger 1. februar.

Innsikt Tor. 04.01. 18:34