Skjebnekamp for Egypt i kveld

Mohamed Salah sitt Egypt møter Kapp Verde til skjebnekamp i kveld. Uten seier står de i fare for å ryke ut allerede.

Mohamed Salah og Egypt har ikke hatt noen drømmeturnering så langt i Afrikamesterskapet. Etter to kamper spilt har det blitt to stusslige poeng, i tillegg til at landslagskapteinen har pådratt seg en skade som setter han ut av spill i noen uker.

Dermed mister Liverpool-spilleren den avgjørende kampen i gruppespillet mot Kapp Verde som spilles kl. 21:00 i kveld. Kapp Verde har noe overraskende allerede sikret gruppeseieren med seks av seks poeng på de to første kampene. Egypt ligger på andre plass med sine to poeng, mens Ghana og Mosambik begge har ett poeng hver.

I fare for å ryke ut

Mange Liverpool-supportere hadde nok et håp om at Salah og Egypt ikke skulle nå langt i årets afrikamesterskap, så den egyptiske kongen kunne returnere kjapt til Merseyside for å hjelpe til i tittelkampen i Premier League. Nå er det faktisk muligheter for at det kan skje allerede i gruppespillet.

Egypt har alt i egne hender før siste kamp. Med seier mot Kapp Verde er de uansett sikret andre plassen i gruppen som gir direkte kvalifisering til utslagsrundene, men skulle de spille uavgjort eller tape er de avhengig av at andre resultater går deres vei.

Med uavgjort

Med uavgjort vil Egypt ha tre poeng, og om den andre gruppespills kampen mellom Mosambik og Ghana skulle ende med seier til ett av lagene vil Egypt uansett ende på en tredjeplass i gruppen.

I afrikamesterskapet er det seks grupper hvor de fire beste 3erne fra gruppene går videre til utslagsrundene. Så om Egypt skulle ende på tredjeplass vil de være avhengig av at deres tre poeng er nok til å bli blant de fire beste 3erne, om de skal gå videre i mesterskapet.

Om Egypt skulle gå videre som en 3er vil de uansett møte en gruppevinner i åttedelsfinalen, hvor de også må klare seg uten Salah.

SKADET: Mohamed Salah får ikke hjulpet Egypt i den avgjørende kampen gruppespillet.

SKADET: Mohamed Salah får ikke hjulpet Egypt i den avgjørende kampen gruppespillet.

Med tap

Om Egypt skulle tape kampen mot Kapp Verde vil de fortsatt ende på en tredjeplass i gruppen så lenge Ghana eller Mosambik vinner i deres oppgjør.

Om det skulle bli uavgjort mellom Ghana og Mosambik blir det langt mer komplisert, ettersom alle de tre lagene vil stå med 2 poeng, og det må avgjøres med tiebreakers.

Da vil alt avhenge av de respektive lagene sin målforskjell for å komme frem til hvem som går videre, og med maks uflaks kan Egypt faktisk ryke direkte ut allerede her om resultatene går imot dem.

Det blir uansett ekstremt spennende å se om Egypt klarer å ta seg videre, og sett med Liverpool-øyne hadde en Kapp Verde seier helt klart vært å foretrekke i kveld.

Kampen mellom Egypt og Kapp Verde vises på V sport2 i kveld kl. 21:00.

Her er forklaringen på VAR-situasjonene i søndagens kamp

Her er forklaringen på VAR-situasjonene i søndagens kamp

Paul Tierney i VAR-rommet havnet nok en gang i søkelyset da Liverpool vant på sørkysten.

Premier League-debuten gjør at Celtic må gi opp jakten på Beck

Premier League-debuten gjør at Celtic må gi opp jakten på Beck

Owen Beck ser ut til å bli værende på Merseyside ut sesongen.