Premier League-debuten gjør at Celtic må gi opp jakten på Beck

Owen Beck ser ut til å bli værende på Merseyside ut sesongen.

Owen Beck fikk søndag sin Premier League-debut da han ble byttet inn for Conor Bradley syv minutter før full tid. Venstrebacken har nå tre førstelagskamper for de røde, og viste seg frem i de få minuttene han var på banen. 

Unggutten imponerte stort på utlån i Dundee United i den skotske toppdivisjonen i høst, før han ble hentet hjem da Andy Robertson og Kostas Tsimikas ble skadet, og Luke Chambers ble lånt ut til Wigan. 

Det har blitt spekulert i et nytt utlån for Beck i januar, og Celtic har vært blant de som har meldt sin interesse. Men etter innhoppet søndag kan Celtic nå bare glemme å låne 21-åringen. 

Regler forhindrer utlån til en ny klubb

This Is Anfield skriver nemlig at FIFA-reglene sier at man ikke kan spille offisielle kamper for mer enn to klubber i løpet av en sesong. Dermed er det bare to alternativer som gjenstår for Beck - bli værende i Liverpool, eller dra tilbake til Dundee United før januar er omme. 

Backen skrev søndag på Twitter at det var en drøm som gikk i oppfyllelse da han fikk sin Premier League-debut for favorittklubben.

Robertson og Tsimikas er ventet tilbake mot slutten av måneden, og det vil føre til at veien til førstelagsfotball på Anfield kan bli lang for Beck. Spørsmålet han da må stille seg er om det er best å trene med Jürgen Klopps tropp samtidig som kamptreningen kommer på U21-nivå, eller om et nytt halvår i Skottland er bedre for utviklingen. 

Beck drømmer nok også om å spille EM for Wales i sommer dersom landslaget klarer å vinne playoffen som spilles i mars. De skal møte Finland i semifinalen, før Polen eller Estland venter i finalen der EM-billetten deles ut. 

Spilte trolig sin beste kamp så langt for Liverpool

Spilte trolig sin beste kamp så langt for Liverpool

Alexis Mac Allister viste mot Bournemouth at han kan dominere i den dype midtbanerollen.

Mener Jota er en av de beste avslutterne Liverpool har hatt

Mener Jota er en av de beste avslutterne Liverpool har hatt

Diogo Jota scoret to mål i den glimrende bortekampen mot Bournemouth. Selv sier han at det kommer naturlig for ham.