Klopp vil gi Beck sjansen i fraværet til Tsimikas og Robertson

Den unge venstrebacken ble nylig hentet hjem etter et vellykket lån i Skottland.

Owen Beck har plutselig blitt en høyaktuell spiller for Liverpools førstelag, bare ett år etter at karrieren hans på Merseyside så ut til å bikke i feil retning.

Da hadde 21-åringen vært på utlån til portugiske Famalicao på sommeren, før han fulgte etter Conor Bradley til Bolton. Ingen av oppholdene endte med mye spilletid, og fra januar 2023 til mai spilte han for U21-laget.

Jürgen Klopp er svært fornøyd med den utviklingen Beck har vist de siste seks månedene.

– Han har vært bra! Vi har alltid tenkt positivt om Owen, men han hadde to vanskelige utlånsperioder. Det overrasket oss, men alle situasjoner er ulike, spesielt når du er en ung gutt borte fra hjemmet og slikt, sa Liverpool-treneren og fortsatte:

– Mange ting kan skje på slike utlån. Du må ha den riktige treneren, det riktige laget, og plutselig er det en annen venstreback som spiller bra og har erfaring. Det var sannsynligvis noe slikt som skjedde, men nå har det gått veldig bra i Dundee.

LEAGUE ONE: Owen Beck satt mye på benken for Bolton forrige sesong, og måtte samtidig se rekkekamerat Conor Bradley storspille på motsatt back.

LEAGUE ONE: Owen Beck satt mye på benken for Bolton forrige sesong, og måtte samtidig se rekkekamerat Conor Bradley storspille på motsatt back.

Oppholdet i skotsk Premiership har gjort Beck meget godt, og det var derfor litt overraskende da han ble kalt tilbake til de røde like før nyttår. Klopp forklarer hvorfor det skjedde.

– Han har tatt store steg, og nå er situasjonen klar: Vi har mistet våre to beste venstrebacker. Vi liker han (Beck) veldig godt, så det gir mening å gi han sjansen. Derfor hentet vi ham tilbake.

Hva med midtstopperne?

Jürgen Klopp og Liverpool har også valgt å hente tilbake Nathan Phillips (Celtic) og Rhys Williams (Aberdeen), men det gjelder først og fremst grunnet spilletid. Duoen har knapt vært på banen i høst.

– Vi må vurdere situasjonen med Nat (Phillips) med hensyn til vår tropp. Han vil definitivt være hos oss i slutten av måneden, så vil vi ha samtaler for å vurdere fremtiden.

De fleste husker nok deres flotte innsats da Liverpool sikret seg topp 4 på tampen av 2020/21-sesongen.

– Vi har høye tanker om begge, mest av alt på grunn av det de har gjort for oss. Det fungerte ikke for Nat i Celtic, litt på grunn av skader, men også fordi det er vanskelig å spille seg inn på et slikt lag. Nå vil han trene med oss (førstelaget), og så får vi se hvordan det utvikler seg.

TILBAKE: Mye tyder på at Nathan Phillips blir Joel Matips erstatter inn mot vårsesongen.

TILBAKE: Mye tyder på at Nathan Phillips blir Joel Matips erstatter inn mot vårsesongen.

Klopp forklarer videre at situasjonen til Williams er en litt annen. Han vil trene med U21-laget fremover.

– Jeg må snakke med ham om hvorfor utlånsperioden ikke fungerte optimalt. Jeg kjenner han godt, og jeg forventet at han skulle spille i Skottland fra start til slutt, men det gjorde han ikke.

– Jeg må snakke med ham om det, og det har jeg ikke gjort enda, så får vi se hva som blir utfallet av den samtalen, avsluttet Liverpool-treneren.

Nathan Phillips kontrakt utløper i 2025. Rhys Williams har en avtale som strekker seg til 2026. Det virker sannsynlig at begge to forlater Anfield permanent før neste sesong.

«Dette er kanskje en viktigere periode for kontraktsforhandlinger»

David Ornstein:«Dette er kanskje en viktigere periode for kontraktsforhandlinger»

The Athletic-journalist David Ornstein har kommet med en oppdatering på Liverpools planer i vinter.

Klopp kom med en oppdatering på Szoboszlais skade

Klopp kom med en oppdatering på Szoboszlais skade

Ungareren sliter med en hamstringsskade, men det virker ikke å være veldig alvorlig for 23-åringen.