Ønskes av Celtic og Rangers – men alt avhenger av Robertsons skade

Owen Beck er på listen til Skottlands to beste fotballklubber etter høstens suksesshistorie.

Etter en rotete fjorårssesong, med mislykkede utlån til både portugisiske Famalicao og League One-klubben Bolton på høsten, har Owen Beck levert varene for Dundee FC i Skottland.

Waliseren, som fylte 21 år i august, spilte 17 seriekamper for klubben og leverte to mål og to målgivende pasninger. Blåtrøyene, som røk opp til Premiership før denne sesongen, ligger også midt på tabellen.

Det var derfor litt overraskende da venstrebacken ble kalt tilbake til Merseyside like før nyttår, men ifølge The Times skal det ha skjedd grunnet skadene på Kostas Tsimikas og Andy Robertson.

«Matt Newberry, Liverpools sjef for rekruttering til seniortroppen, spilte en viktig rolle i å få Beck tilbake til Merseyside. Det kan bli flere muligheter for ham i Klopps lag, som fortsatt er med i fire turneringer», skriver den engelske avisen.

Det kan likevel ende i en nytt utlån for 21-åringen, men det avhenger av når Robertson er tilbake. Skotten forventes å være tilbake i slutten av januar eller tidlig i februar. Da står det to klubber klare for å ta Beck tilbake til Premiership.

SNART TILBAKE: Andy Robertsons siste kamp for Liverpool var 2-2 kampen mot Brighton den 8. oktober.

SNART TILBAKE: Andy Robertsons siste kamp for Liverpool var 2-2 kampen mot Brighton den 8. oktober.

«Celtic ønsket å hente Beck permanent, mens Rangers ønsket å signere ham på lån. Han vil bli betraktet som en umiddelbar starter for Phillipe Clements lag (Rangers)», skriver avisen videre.

Onsdag 3. januar har skotske medier kommet med en oppdatering på 21-åringens situasjon.

«Celtic og Rangers sine forsøk på å signere ham på lån har blitt avvist ifølge våre kilder», skriver Football Scotland.

Det blir spennende å følge med på hva som skjer med Beck, som plutselig har blitt et talent å regne med igjen. Hvis Jürgen Klopp og Liverpool ønsker å benytte ham i cupkampene de neste ukene vil han ikke kunne spille for en annen klubb ut sesongen. FIFAs regler gjør det umulig for en spiller å representere tre klubber i løpet av en sesong.

Klopp har knekt tre viktige koder før sesongen – og det kan gi ligagull i mai

Klopp har knekt tre viktige koder før sesongen – og det kan gi ligagull i mai

Mange supportere var skeptiske i august, men Jürgen Klopp og klubben har truffet blink på det aller meste.

Innsikt Ons. 03.01. 18:32
Vurderer å beholde 26-åringen ut sesongen

Vurderer å beholde 26-åringen ut sesongen

Nathaniel Phillips er tilbake i Liverpool etter en vanskelig høstsesong i Celtic.