Vurderer å beholde 26-åringen ut sesongen

Nathaniel Phillips er tilbake i Liverpool etter en vanskelig høstsesong i Celtic.

Nathaniel Phillips’ Liverpool-karriere er svært spesiell. Engelskmannen har rukket å bli 26 år, men han er fortsatt en del av Liverpools førstelagstropp, til tross for at det har blitt svært begrenset spilletid de siste tre årene.

I høst har han spilt fotball for Brendan Rodgers og Celtic, men dessverre har det igjen endt med lite spilletid. Han returnerte til Liverpool for et par dager siden, og nå vurderer klubben å beholde ham ut sesongen for å dekke for Joel Matip, ifølge David Lynch. Er ikke dette en historie vi har hørt før?

«Mulighetene for et nytt låneopphold har blitt diskutert etter hans tilbakekomst til Merseyside, men This is Anfield forstår det slik at Liverpool vurderer å beholde ham», skriver This is Anfield-journalisten.

2020/21: Nathaniel Phillips ble en reddende engel da Virgil van Dijk, Joe Gomez og Joel Matip var ute med skader for tre år siden.

2020/21: Nathaniel Phillips ble en reddende engel da Virgil van Dijk, Joe Gomez og Joel Matip var ute med skader for tre år siden.

Status i januar

Før denne sesongen var Joel Matip, Ibrahima Konate, Virgil van Dijk og Joe Gomez de fire klare alternativene på stopperplass. Siden har Jarell Quansah tatt over det ansvaret fra Gomez, som har blitt benyttet på backene i høst.

Matip er langtidsskadet, og vil sannsynligvis ikke være klar igjen før sesongslutt, samtidig som Konate også har slitt med et par skader. Da har de røde i utgangspunktet bare to 100% friske alternativer (med Gomez ute på venstrebacken).

Å ha Phillips, og eventuelt Rhys Williams som backuper i den posisjonen, kan kanskje være det lureste valget, med mindre en permanent løsning plutselig dukker opp for en av dem i januar.

Det valget må de røde ta snart, for FIFAs regler (slik som med Fabio Carvalho) forbyr spillere å spille for tre ulike klubber i løpet av en sesong.

FIFA-regler blokkerer Carvalho fra å spille for Liverpool

FIFA-regler blokkerer Carvalho fra å spille for Liverpool

Fabio Carvalho er tilbake i Liverpool etter et mislykket låneopphold i RB Leipzig, men 21-åringen kommer neppe til å spille for klubbens førstelag denne sesongen.

Jota blant de raskeste til å nå 50 mål for klubben

Jota blant de raskeste til å nå 50 mål for klubben

Etter scoringen mot Burnley er Diogo Jota en av de raskeste i klubbens moderne historie til å nå 50-måls milepælen for Liverpool.