Det egyptiske fotballforbundet bekrefter Salah-skade

Mohamed Salah har fått en strekk, og mister de to neste kampene i Afrikamesterskapet.

Mohamed Salah måtte forlate banen før pause da Egypt og Ghana spilte 2-2 på torsdag.

At målmaskinen holder seg til baksiden av låret er noe vi aldri har sett – og han har ikke tidligere mistet noen Liverpool-kamper på grunn av en slik skade.

I hjemlandet ble det spekulert i om det kunne være en ryggskade, og nå har Liverpools toppscorer vært på videre undersøkelser og skann, og det egyptiske fotballforbundet skal først ha bekreftet at han har fått en hamstringskade. Det meldte journalisten Eslam Magdy på Twitter/X

Selv etter bekreftelsen ble det forvirring om nøyaktig hvilken type skade det er.

Det egyptiske fotballforbundet har nå selv lagt ut en melding, og uten at vi skjønner arabisk så oversettes det til en muskel i ryggen av de oversettingsprogrammene vi har tilgjengelig. Det skal dreie seg om en «posterior muskel», også oversatt til bakre muskel.

En slik muskel sitter i ryggen, men kan også sitte i nakken, skuldrene og baken, og er veldig vagt forklart. Det så veldig ut som en hamstring på bildene vi så på TV.

Mister to kamper – minst

Men det høres ikke ut som Salah kommer til å returnere til Merseyside, og blir værende i Elfenbenskysten der Afrikamesterskapet spilles.

Når en hører om hamstringskader, vil det vanligvis holde en spiller ute av spill i mellom tre og tolv uker, alt etter alvorlighetsgraden. At det viser seg at muskelskaden sitter i ryggen virker litt merkelig slik han oppførte seg på banen etter at det skjedde, men det viktigste er at han ser ut til å ha ha sluppet så billig unna at han kan være tilbake i spill innen to uker, uten at vi skal lese altfor mye inn i en så kort pressemelding.

Det egyptiske fotballforbundet skriver at Salah vil miste to kamper i Afrikamesterskapet. Det er den siste gruppespillskampen mot Kapp Verde på mandag, og åttendedelsfinalen. Åttendedelsfinalene spilles 27-30. januar.

At han bare med sikkerhet vil være ute i 10-11 dager får vi tolke positivt, og han ville uansett ikke vært tilbake til kampen mot Chelsea onsdag 31. januar.

Egypt har altså et håp om at han kan spille i en eventuell kvartfinale, fredag 2. eller lørdag 3. februar. Liverpool møter Arsenal søndag 4. februar, så skal Salah være aktuell der må en ha hellet med seg både med skader og at Egypt ryker ut før kvartfinalene.

– Det var aldri tvil om at Diaz ville finne tilbake til sin beste form

– Det var aldri tvil om at Diaz ville finne tilbake til sin beste form

Etter en vanskelig sesong ser Luis Diaz bedre og bedre ut.

Doak kan være tilbake allerede i april

Doak kan være tilbake allerede i april

Doak måtte opereres for en kneskade i desember, og det var forventet at alt håp om EM-spill var ute.