Salah skal undersøkes nærmere i dag

Jürgen Klopp har snakket med Mohamed Salah, som måtte ut med skade torsdag kveld.

Torsdag kveld skjedde det som nesten aldri skjer - Mohamed Salah måtte ut med skade da Egypt møtte Ghana i Afrikamesterskapet. Landslagskapteinen måtte ut med en hamstringskade på overtid i første omgang, og mange Liverpool-supportere tenkte nok i likhet med egypterne det verste. 

Landslagssjef Rui Vitoria sa etter kampen at han ikke trodde det er snakk om noe alvorlig, men at det er for tidlig å si. Fredag fikk Jürgen Klopp spørsmål om situasjonen da han møtte pressen før søndagens møte med Bournemouth, der Salah uansett var uaktuell på grunn av deltakelsen i Afrikamesterskapet. 

– Vi vet ingenting. Jeg snakket med ham i går kveld. Med slike skader trengs ytterligere undersøkelser, og det er det vi holder på med nå. Når det er gjort vil vi få vite mer, sa Klopp. 

– Der og da var det et sjokk, og man fryktet hva det kunne være, la manageren til.

– Det er definitivt noe

Ifølge The Athletic har Salah bare gått glipp av ti Premier League-kamper i løpet av seks og en halv sesong som Liverpool-spiller. Forrige gang han måtte forlate banen med en skade var i Champions League-finalen i Kyiv i 2018, og da ble skaden påført av en motspiller. Det har stort sett aldri vært snakk om muskelskader, men heller hjernerystelse, koronasmitte eller landslagsspill. 

– Det virket ikke som at han pådro seg en smell med høy intensitet. Det kan ofte skje med slike hamstringskader. Men han kjente det, og vi vet hvor sjelden Mo føler at han er nødt til å forlate banen. Så det er definitivt noe, og vi må finne ut hva det er, sa Klopp og la til: 

– Men jeg har ikke noe mer informasjon nå. 

Klopp fikk også spørsmål om Liverpool kommer til å sende representanter fra sin medisinske avdeling til AFCON-vertsnasjon Elfenbenskysten for å undersøke Salah. 

– Det kommer an på diagnosen. Nå skal han gjennom undersøkelser, og så må vi se hva Egypt tenker. For øyeblikket er det for tidlig å si.

Egypt har åpnet Afrikamesterskapet med 2-2 mot både Mosambik og Ghana. Med seier mot Kapp Verde på mandag vil de være klare for åttendedelsfinalen. 

– Har ikke sett Jürgen siden bursdagsfesten hans i fjor

– Har ikke sett Jürgen siden bursdagsfesten hans i fjor

David Wagner ser frem til å møte sin gode venn Jürgen Klopp på Anfield.

Dette sa Klopp om skader, Salah, Bournemouth og Henderson

Vi fulgte pressekonferansen: Dette sa Klopp om skader, Salah, Bournemouth og Henderson

Jürgen Klopp møtte pressen fredag.