Liverpool stresser ikke med kontraktene. Dette tjener de i dag

Tre av Liverpools viktigste spillere er inne i de siste 18 månedene av sine kontrakter.

At Mohamed Salah, Virgil van Dijk og Trent Alexander-Arnold er tre av Liverpools aller viktigste spillere er det ingen tvil om. Det er toppscoreren, kapteinen og visekapteinen – og det er kanskje bare Alisson Becker utenom som kan føle seg glemt dersom en snakker om hvem som er de «uerstattelige» i dagens beste Liverpool-lag.

Men nå nærmer det seg et tidspunkt der noe må skje med kontraktene deres, og selv om Liverpool FC er klare på at de ikke er stresset eller bekymret over situasjonen, så er kontraktene deres noe som tvinger seg frem på agendaen.

For i 2025 kan alle tre forlate Liverpool som Bosman-spillere dersom de ikke signerer nye avtaler.

Dette tjener de i dag

James Pearce i The Athletic skriver i dag om kontraktene til trioen. 

Mohamed Salah er Liverpools best betalte spiller gjennom tidene, og treårskontrakten han signerte i juli 2022 skal være verdt rundt 350 000 pund i uka.

Virgil van Dijk signerte ny fireårskontrakt sommeren 2021 da han var på vei tilbake fra den alvorlige kneskaden sin. Den kontrakten skal være verdt 250 000 pund i uka.

Samme sommer signerte Alexander-Arnold den kontrakten han nå er på. Den skal være verdt 200 000 pund i uka. At han i november signerte en utstyrsavtale verdt 26 millioner pund med Adidas sier litt om hvilken status visekapteinen til Liverpool nå har i fotballverden, og som 25-åring som nærmer seg 300 kamper for klubben vil en anta at han vil kreve enda bedre betingelser når en ny avtale skal signeres.

NØKKELSPILLERE: Mohamed Salah og Trent Alexander-Arnold er utvilsomt to av Liverpools viktigste spillere.

NØKKELSPILLERE: Mohamed Salah og Trent Alexander-Arnold er utvilsomt to av Liverpools viktigste spillere.

Stresser ikke

Ifølge Pearce er Liverpools holdning at kontraktssituasjonen skal bli adressert når timingen er riktig. Forventningene før sesongen var at Liverpool skulle kjempe om topp fire, og nå har de klatret helt til topps i Premier League, og vil ikke ha noen uønskede distraksjoner.

«Det er ingen følelse av uro, og spillerne er for oppslukt av Liverpools jakt på sølvtøy. Det understrekes med at det ikke er spekulasjoner rundt fremtidene deres, og ingen av dem har snakket om det offentlig», står det i Athletic.

Han skriver videre at Liverpool har gode og langvarige forhold til representantene for alle de tre spillerne. At Liverpool avslo et bud på 150 millioner pund fra Al Ittihad for Salah i august, og gjorde van Dijk til kaptein og Alexander-Arnold til visekaptein i juli, gjør at de føler at spillerne vet hvor høyt de er verdsatt av klubben.

Spillernes alder er en faktor i disse forhandlingene, men både Salah og van Dijk har planer om holde seg i form og spille i mange år til. Slik situasjonen er i dag er det ikke sannsynlig at noen av dem skal selges til sommeren, og det er rundt Salah det er størst usikkerhet på grunn av interessen fra Saudi-Arabia. Der ble han tilbudt en firedobling av lønnen han har i Liverpool – i en treårskontrakt verdt £1,5 millioner i uken.

Sikter mot comeback etter over tre måneder med skade

Sikter mot comeback etter over tre måneder med skade

Andy Robertson har fortsatt opptreningen i varmere strøk.

– Jeg skulle ikke dratt til Liverpool

– Jeg skulle ikke dratt til Liverpool

Joe Cole var aldri den spilleren Liverpool trodde de hentet.