Sikter mot comeback etter over tre måneder med skade

Andy Robertson har fortsatt opptreningen i varmere strøk.

Liverpool har blitt nødt til å klare seg uten Andy Robertson store deler av første halvdel av sesongen. Venstrebacken rakk bare å spille åtte ligakamper før han skadet skulderen på landslagsopphold med Skottland i midten av oktober. 

29-åringen måtte operere etter å ha fått skulderen ut av ledd, og har siden den gang jobbet hardt for å bli spilleklar så fort som mulig. Nå er han endelig på vei tilbake på banen, og kanskje er det nå bare snakk om noen få uker. 

Daily Mail skriver at Robertson har dratt god nytte av oppholdet han har hatt i Dubai den siste uken. Avisen skriver at det meste av det som gjenstår av opptreningen må gjøres utendørs, og derfor var det nyttig å ha en uke i varmere strøk. 

David Lynch skriver i ukens spalte for liverpool.no at Jürgen Klopp håper å ha Robertson tilbake i spill mot slutten av måneden, og at Kostas Tsimikas jobber mot samme mål. 

Skal møte spesialist

I forrige uke røpte assistentmanager Pep Lijnders at Robertson skal møte en spesialist for å sjekke skulderskaden. Når det er gjort vil klubben og spilleren få en mer konkret plan for siste del av opptreningen, og et mulig mål for et comeback. 

Robertson har de siste ukene trent med ball, men i likhet med Tsimikas, som har brukket kragebeinet, må han matches forsiktig inn i kontakttrening med lagkameratene.

– Når vi bikker tre måneder så kan vi se hvor raskt han kan være tilbake i kontakttrening igjen. Det er det samme for Kostas Tsimikas. Kostas sin progresjon er veldig god, og går veldig raskt. Forhåpentligvis kan begge, både «Robbo» og Kostas, være tilbake i trening sammen med laget mot slutten av måneden, sa Lijnders før kampen mot Fulham.

Dette er den verste skaden Robertson har hatt til nå i sin Liverpool-karriere. Han vil trolig avslutte sesongen med i overkant av 20 ligakamper for de røde. Det færreste han har hatt siden debutsesongen er 29 i 2021/22-sesongen.

Salah og Egypt under press før skjebnekamp - i fare for å ryke ut tidlig

Salah og Egypt under press før skjebnekamp - i fare for å ryke ut tidlig

Mohamed Salah og Egypt møter Ghana i skjebnekamp på torsdag.

Vil komme styrket ut av januar - uten en eneste signering

Vil komme styrket ut av januar - uten en eneste signering

Liverpool er klare på at det neppe blir noen spillerkjøp i januar, men troppen vil likevel bli styrket i løpet av årets første måned, skriver David Lynch i ukens spalte.

Kommentar 15.jan 19:07