Vil komme styrket ut av januar - uten en eneste signering

Liverpool er klare på at det neppe blir noen spillerkjøp i januar, men troppen vil likevel bli styrket i løpet av årets første måned, skriver David Lynch i ukens spalte.

Det er klisjeen supporterne misliker mest, antydningen om at en spiller som kommer tilbake fra skade er som en ny signering å regne. Men det er vanskelig å se bort fra det faktum at Liverpool ligger an til å avslutte januar måned med en mye sterkere stall enn de hadde da vi gikk inn i det nye året - og det uten å kjøpe inn en eneste spiller. 

Det er umulig å unngå at supportere, spesielt på sosiale medier, sier klart ifra at de ønsker seg nye spillere. Det ser vi hvert eneste overgangsvindu. 

Men kilder i klubben er klare på at det er ekstremt usannsynlig med signeringer, med mindre en helt uventet endring i tilgjengeligheten til et langsiktig overgangsmål skulle skje.

Bra nok tropp

De argumenterer med at det for øyeblikket ikke er én posisjon på banen som trenger forsterkninger for å holde den spennende sesongen på rett spor, og det er ikke uten grunn at de ser slik på situasjonen. 

Først og fremst har Jarell Quansah vært en imponerende vikar for Joel Matip i midtforsvaret, og dermed har klubben fire gode alternativer i den posisjonen.

På høyrebacken har Conor Bradley kommet inn for Trent Alexander-Arnold i det som er ventet å være et kortvarig fravær, som bør ta slutt når Chelsea kommer på besøk på månedens siste dag. 

På motsatt side jobber både Andy Robertson og Kostas Tsimikas for å være tilbake mot slutten av måneden, og dermed vil det ikke være behov for en ny venstreback, som mange mener har vært nødvendig. 

Det samme gjelder på midtbanen, lagdelen de fleste mente var for svak da sommerens overgangsvindu ble lukket.

Dominik Szoboszlai skal være tilbake når vinterpausen er over, mens Wataru Endo kommer tilbake i midten av februar om Japan skulle gå hele veien i Asian Cup. 

Laget har knapt savnet Thiago Alcantara eller Stefan Bajcetic i det hele tatt, noe som gjør at deres comeback i februar vil være en stor bonus.

Salah kan komme tidlig tilbake

I angrepsrekken blir det vanskelig å komme seg gjennom den neste perioden uten Mohamed Salah, men laget har sett bra ut i seierne over Arsenal og Fulham.

Og ut fra Egypts vaklende start på Afrikamesterskapet å dømme, er det ikke sikkert han blirborte så lenge. Med litt flyt og flaks kan Liverpool ha en fulltallig tropp å jobbe med når vi skriver februar, og ser bort fra Matip. 

Det ser de ut til å klare uten noen nye signeringer, men med en tropp som ser mye sterkere ut i kampen om fire trofeer enn den gjorde bare noen uker tidligere.

Everton risikerer nytt poengtrekk - Nottingham Forest også siktet

Everton risikerer nytt poengtrekk - Nottingham Forest også siktet

To klubber tiltalt for brudd på Premier Leagues økonomiske retningslinjer. Everton kan få nytt poengtrekk.

Liverpools andrekeeper står på ønskelisten til Brendan Rodgers

Liverpools andrekeeper står på ønskelisten til Brendan Rodgers

Ryktebørsen 15.jan 16:36