– Jeg skulle ikke dratt til Liverpool

Joe Cole var aldri den spilleren Liverpool trodde de hentet.

I 2010 fikk Rafael Benítez sparken som manager i Liverpool, Roy Hodgson kom inn, og Christian Purslow var daglig leder. Han hentet Joe Cole som Bosman-spiller fra Chelsea – og det var en spiller det var veldig store forventninger til.

Sjelden har det vært en mer skuffende signering. Premier League-debuten varte i 45 minutter, før han fikk direkte rødt kort mot Arsenal, og han klarte aldri å etablere seg som en god spiller for de røde. Totalt ble det fem mål på 42 kamper for klubben.

I en episode av «The Obi One»-podcasten til hans tidligere lagkamerat John Obi Mikel, snakker han om overgangen og hvilke utfordringer han hadde med skader på den tiden. 

– Kontraktsforhandlingene med Chelsea var i gang, og vi nærmet oss, men så ødela jeg kneet. Jeg var nesten 29 eller akkurat fylt 29 da jeg dro. Jeg ødela kneet, og det var trolig starten på slutten på karrieren min, for jeg var aldri den samme spilleren etter det. Alt skjedde i kneet, ACL, PCL, MCL, og jeg var ute i 11 måneder, sier han.

Han fikk ikke forlenge avtalen sin med Chelsea, og valgte Liverpool som sin neste klubb.

– Jeg hadde valget mellom Liverpool og Tottenham, fordi Arsenal trakk seg ut, og jeg kunne bare ikke gå til Spurs. Jeg kunne ikke gå dit. Det ville gitt mening. Harry Redknapp var manageren, og de hadde et godt lag. Jeg bodde i London, og halvparten av alle kompisene mine er Spurs-fans, men jeg kunne ikke gjøre det, sier han.

– Datteren min var nyfødt, og Liverpool er en flott klubb. Det fungerte ikke for meg der, men det er en fantastisk klubb, og en institusjon globalt. Men dersom jeg kunne valgt igjen, tror jeg at jeg ville sagt: «Nei, vet du hva, vent…». Og så dratt utenlands, et sted det er varmt, for å spille i varmen hjalp kneet mitt.

42 KAMPER: Joe Cole spilte til slutt 42 kamper for klubben, men ble aldri noen suksess.

42 KAMPER: Joe Cole spilte til slutt 42 kamper for klubben, men ble aldri noen suksess.

– Burde valgt varmen

Cole, som nå er ekspert for TNT Sports, mener han burde prioritert å dra utenlands heller enn Liverpool. Ikke fordi han har noe imot Liverpool, men på grunn av klimaet og sin egen helse.

– Etter skaden gikk jeg til Liverpool, West Ham, Aston Villa. Jeg hadde en god sesong i Frankrike, men med kneet mitt måtte jeg bare tenke på skadene mine og klare å spille videre. Noen ganger spille bra, men aldri spille godt over tid, slik jeg hadde tidligere. Jeg spilte aldri for England igjen etter 2010, sier han.

– Etterpå reiste jeg til USA, og det var som et mirakel. Bo i varmen, og kneet mitt fungerte 60-70 prosent. Det er fortsatt ikke bra, men jeg kunne spille, så det var som et under. For å være etterpåklok kunne jeg ha dratt utenlands et sted det er varmt, kanskje til Spania eller sør i Italia, og da tror jeg at jeg kunne spilt på toppnivå litt lenger.

Cole ble lånt ut i 2011/12-sesongen og frigitt i januar 2013. Det ble på den tiden rapportert at Liverpool betalte ham tre millioner pund i lønninger for å bli kvitt ham, men at de samtidig sparte £3,5 millioner sammenlignet med å betale lønn i de gjenstående 18 månedene av kontrakten.

Sikter mot comeback etter over tre måneder med skade

Sikter mot comeback etter over tre måneder med skade

Andy Robertson har fortsatt opptreningen i varmere strøk.

Det var takketalen sin

Det var takketalen sin

Liveblogg 16.jan 08:46