Vi fulgte pressekonferansen: Dette sa Klopp om skader, Salah, Bournemouth og Henderson

Jürgen Klopp møtte pressen fredag.

Følg pressekonferansen i livevinduet under eller i videoen øverst i saken. 

Velkommen til pressekonferanse

Pressekonferansen begynner klokken 11. 

Salahs skade

– Vi vet ikke noe. Jeg snakket med ham i går kveld om hvordan det går. Han undersøkes nærmere nå, så må vi se etter det. Jeg kunne ikke se at det var en stor smell som inntraff. Det skjer av og til med hamstringskader. Men han følte det, og alle vet hvor sjelden Mo må forlate banen. 

– Alt avhenger av diagnosen. Han undersøkes nå. Det er for tidlig å si noe mer. 

De øvrige spillerne som er ute med skade

– Trent kan åpenbart gå - på catwalken! 

– Alle er i bedring, men ikke klare. Alt går i riktig retning og nærmer seg. Noen kan være med på lagtrening neste uke. Ingen kommer tilbake mot Bournemouth. Jeg håper ingen flere er ute til den. Etter Bournemouth, og kanskje mot Fulham, får vi se. 

– Alle nærmer seg. Trent er nærme, Dom er nærme, Robbo er nærme. 

Muligheten til å øke luken mot Bournemouth

– Iraola hadde en vanskelig start i Bournemouth. Jeg visste ikke mye om ham, men nå har de snudd resultatene. Han har vist at han er en god trener. De spiller fin fotball, bruker Dom Solanke på en veldig bra måte. De forsvarer seg kompakt og godt. Det blir en vanskelig kamp.

– Men jeg tror ikke de tenker på oss og er glad for at det er Liverpool som kommer. Vi er klare for vanskelige kamper. Jeg husker ikke sist vi hadde en lett kamp i Premier League. De har min fulle respekt. 

Solanke har begynt å levere

– Da vi hentet ham var vi så spent med tanke på hvilket talent han har. Men vi har mange andre gode angrepsspillere. Talentet var der, men han var ikke på sitt mest kliniske hos oss. 

– Han tok rett avgjørelse med å gå til Bournemouth, og har utviklet seg veldig. De siste sesongene har han scoret mye mål. Det er veldig flott å se. 

Borteformen er bedre - men slipper inn første mål ofte

– Jeg liker ikke å snakke for mye om negative ting når det ikke er nødvendig. Jeg skulle ønske det ikke skjer så ofte, men det er alltid av ulike grunner. Vi spiller opp mot hundre minutter, og det viktigste er resultatet som står igjen til slutt. 

– Det å spille overbevisende i 90 minutter på bortebane er noe vi ønsker å gjøre. Det blir vanskelig mot Bournemouth, som er i form. 

Diaz på vei tilbake i form - kan brukes på høyrekanten?

– Dere har kanskje glemt det, men en av de beste fronttrioene vi har sett med Mané, Firmino og Salah. Vi snakket ofte da om at en av dem var ute av form her på pressekonferansene. 

– Lucho vet like godt som meg om han ikke har spilt godt. Det handler om tillit, tro og tid. Det har aldri vært tvil om at han ville finne sin beste form igjen. Vi har ikke slitt med å skape sjanser eller score mål. Vi har tro på guttene. Han kan ha noen uker etter den mest utfordrende perioden i livet, men så komme tilbake. 

– Jeg har aldri sett noe som han da han kom hit. Han smilte hver eneste gang han hadde ballen, og nå er smilet tilbake. 

Konaté sin form

– Det er det jeg forventer av ham, for han har den kvaliteten. Hele forsvarslinjen spiller veldig bra. 

– Vi er på toppen av tabellen, og det skjer bare når guttene leverer på høyt nivå. 

– Alt begynner med et bra forsvar og defensiv samhandling. Når det er bra kan i begynne å spille fotball. Uten stabilitet er det vanskelig. 

Vinterpausen

– I dag har vi tredje treningsøkt etter vi er tilbake. Fire dager borte var fint. Vi trengte ikke flere uker, men det gjorde godt. 

– Nå har vi trent noen dager, og det guttene liker best er å spille fotball. Været var fint da vi kom tilbake, selv om det er kaldt. Vi har hatt en pause og er klare for resten av sesongen.

Hendersons overgang til Ajax

– Jeg har ikke snakket med ham, men jeg er glad på hans vegne. Han ser fornøyd ut med overgangen, og det er det viktigste. 

– Av og til glemmer jeg at jeg ikke leser så mange artikler. Mange er kritiske til Hendo med tanke på overgangen og så kommer tilbake. Alle dømmer, og jeg skjønner ikke hvordan alle kan gjøre det. Vi har ett liv og må ta avgjørelser. Noen ganger kan avgjørelser se bra ut, før ting endrer seg. 

– Han var der og hadde en interessant opplevelse. 99 prosent av det fotballmessige var greit. Det var starten på noe. Det er mye som må utvikles. 

– Men så tenkte han at det var bedre for han og familien å returnere til Europa. Nå er han i Ajax, som er en sensasjonell klubb. De har alltid vært best når de kombinerer talent med erfaring. Nå kan de klatre på tabellen, og for han er det en erfaring. 

– Nå drar han til Nederland, der han kan nyte fotballen igjen, og familien kan ha det fint i en strålende by. Jeg skal snakke med ham, men han har hatt viktigere ting å tenke på. 

Jarell Quansahs form

– Jarell leverte en fantastisk sesongoppkjøring. Alle har visst at han har talent, men han viste seg virkelig frem da han nærmet seg førstelaget. Han kom inn mot Newcastle og var strålende i en vanskelig kamp. 

– Jeg kan bare jobbe med det akademiet produseres. Jeg tror vi hadde ti akademispillere mot Arsenal, og det er veldig fint. Akademiet produserer spillere, men det handler om spillerne. Det må være talent der. 

– Når de i tillegg er scousere er det ekstra gøy. Det hjelper veldig at Trent, Curtis og Jarell viser at det er mulig å komme inn på et av verdens beste lag. 

Det var alt

Det var alt Klopp hadde i dag.