Vi fulgte pressekonferansen– Ta bort VAR? Nei. Å bruke VAR på en bedre måte tror jeg er mer fornuftig

Fredag formiddag møtte Klopp pressen før oppgjøret mot Newcastle United 1. nyttårsdag. Les alt tyskeren hadde å si i denne saken.

Klopp kom fredag med siste nytt før Newcastle-kampen mot Newcastle United mandag 1. januar. 

Under kan du lese alt Klopp hadde å si på pressekonferansen. 

Velkommen!

God formiddag og velkommen til fredagens dekning av Jürgen Klopps pressekonferanse før oppgjøret mot Newcastle United 1. nyttårsdag. 

Vi kommer til å oppdatere fortløpende fra seansen, som starter 10.45. 

Skadeoppdatering

– Robbo trenger fortsatt mer bevegelighet i skulderen. Det var en stor operasjon, og han er fortsatt ikke i nærheten av å trene med laget eller noe slik. Han kan gjøre mye, kan bruke armen skikkelig, med det er fortsatt en god stund igjen. 

– Jeg er rimelig sikker på at han blir ute nesten hele januar, men han kommer nærmere og nærmere. 

– Macca - vi får se hva han kan gjøre i dag og om han kan trene med laget. Det er tidlig og jeg har ikke møtt doktoren enda, men vi får se. 

Forsvarsspillet

– Det generelle forsvarsspillet har blitt bedre, enkelt og greit. Alle er enige i hvordan vi må arbeide. Det er alltid et problem hvis man mister ballen når man ikke forventer det, og 8 - 9 av baklengsmålene våre er nok derfor. Det er vanskelig å forberede seg på. 

– Vi prøver å dominere kampene, men når vi mister ballen er vi i vanskelige posisjoner. Vi har blitt bedre i presspillet, som hjelper. Da kan vi ha en høyere forsvarslinje, ettersom de ikke bare kan slå baller inn bak forsvaret upresset. 

– Innsatsen alle legger inn er nøkkelen. 

Tabellsituasjonen og Newcastle-kampen

– Det er et priviliegium for dere å tenke at et resultat er bestemt før kampen. Man kan tape en kamp med 30 - eller 34 - skudd, og man kan spille uavgjort også - slik er det. Arsenal-kampen i går påvirker ikke Newcastle-kampen. 

– Newcastle har gjort det veldig bra, og er uheldige med skader også. Stallen deres må bli vant med belastningen med flere kamper. Det har vært et problem, men de har fortsatt gjort det veldig bra. 

– De har en god ide, men Eddie har måttet spille med de samme spillerne for mange ganger. Innsatsen de har lagt inn har vært stor, men spillerne som spiller hele tiden blir slitne. Nå har de 5-6 dager mellom kampene, og det hjelper for begge lag. 

– Vi spilte fem kamper på 13 dager, det er sinnsykt men vi kom oss gjennom det. Nå handler det om å bruke restitusjonstiden - vi har en tettpakket januarmåned også. 

Forskjellen fra forrige sesong, da laget lå på 6. plass på samme tid

– Jeg liker mye av det vi har gjort denne sesongen, men vi tenker ikke for mye på det. Det er mye positivt, men det er fortsatt tidlig for dette laget. Vi har hatt gode perioder i kamper vi ikke har vunnet, og dårlige perioder i kamper vi har vunnet, slik er det. Det er en prosess

– Dette laget er i midten av noe, og vi prøver å håntere de ulike situasjonene best mulig. Vi har hatt mange skader på nøkkelspillere, og noen spillere har ikke vært involvert hele sesongen. Nå mangler vi begge venstrebackene våre, som virkelig ikke er bra. Vi har funnet en måte å konkurrere på. 

– Vi er ikke desperate, vi prøver å holde tett bakover og tar det derfra. Selv når vi har sluppet inn mål først i kamper, har vi ikke vært desperate. Noen av kampene har ikke vært perfekte, men det har hjulpet oss å vokse. 

– Det er bedre med førsteplass enn sjetteplass, men det er fortsatt mye igjen av sesongen. 

Diogo Jota tilbake

– Det er veldig viktig med alle spillerne som returnerer, men spesielt Jota. Vi har ikke hatt fem alternativer i angrepet veldig ofte. Det er veldig viktig at disse spillerne også kan rotere. Når Mo og Endo drar trenger vi andre spillere, og Macca trengs definitivt etter Newcastle-kampen. 

– Alt begynner med forsvarsspillet, og det har fungert så langt i sesongen. 

– Fotballhjernen hans gjør ham så god. Han er en veldig smart spiller og forstår spillet svært godt - slike spillere har Portugal flere av. Han ser situasjoner tidligere enn andre, og tilpasser seg motstanderen godt. I tillegg er han en god avslutter. 

– Jeg håper han er tilbake for lang tid, men Diogo bommer også på sjanser. Det handler om å skape sjanser og å komme til muligheter, så alle kan score. Darwins mål mot Burnley var fantastisk, og vi trengte det veldig mye. Det var på første touch og i lengste hjørne - en fantastisk avslutning. 

– Man må være en spesiell spiller for å spille for Liverpool, og det har alle angriperne våre. I de siste kampene har vi kommet inn i en god rytme i kampene, og vi har ikke forhastet oss. Vi har spilt slik vi ønsket at guttene skulle spille, det hjelper. Det gir en god følelse i kampene - momentum - og det hjelper i kampene. 

Videodømming

– Jeg tror ikke at jeg bør svare på det spørsmålet. Det blir bare overskrifter uten kontekst, det hjelper ingen. Jeg kan ikke uttale meg om det. 

– Det jeg sier nå kommer til å bli brukt mot meg, er du enig? Vi ser alle problemene - de to annullerte målene vi scoret mot Burnley var begge lovlige mål - og flere slike ting. Vi kan snakke om det i lang tid. 

– Ta bort VAR? Nei. Å bruke VAR på en bedre måte tror jeg er mer fornuftig. 

Hvem skal fylle hullet etter Mo?

– Vi har løsninger, men tenker ikke for langt fremover. I dag har vi løsninger, og jeg håper vi har det etter Newcastle-kampen også. De pleier gå langt i turneringen, og det hjelper ikke. Vi visste at Mo måtte dra til afrikamesterskapet, og nå har vi Endo også som må dra. Det må vi håndtere, og det kommer vi til å gjøre. 

Thiago og Bajcetic oppdatering

– Jeg vet ikke helt, men jeg tror Thiago på et eller annet tidspunkt snart kan komme tilbake i trening med laget. 

– Det går bra med Thiago, men vi må være forsiktige med å ikke bruke ham for tidlig. Hoften og det området er en langvarig skade for ham, og han kunne nok ha trent noen dager, men vi fokuserer på å få ham tilbake på lengre sikt. 

–Hvis du spør Stefan hvordan han føler seg hadde han sagt at det gikk bra, og at han kunne trene, men vi må være fornuftige. Det er et vekstproblem, som er normalt i den alderen, vi må ta tiden til hjelp og være forsiktige. Det er en medisinsk vurdering - ikke av ham eller meg - men det må gjøres i denne situasjonen. Det er irriterende for ham. 

Klopp takker for seg

Da er den åpne delen av pressekonferansen avsluttet.