Vi fulgte Lijnders’ pressekonferanse:– Dette laget utvikler seg hver dag, uansett hva som blir sagt og skrevet

Pep Lijnders møtte pressen før West Ham-kampen.

Du kan følge pressekonferansen direkte i vinduet over eller i livechatten under.

Velkommen!

Pepijn Lijnders stiller opp på pressekonferansen før onsdagens kvartfinale mot West Ham.

Skadeoppdatering før pressekonferansen

Liverpool FC har vært tidlig ute med hva Liverpools assistenttrener sa om skadesituasjonen:

Ryan Gravenberch

Han vil forhåpentligvis trener i dag, så får vi se. Vi må være forsiktig, men det handler bare om tretthet, ingen skade.

Alexis Mac Allister

– Alexis har en fin fremgang, og han har ikke vondt lengre. Det så verre ut enn først antatt, men han er i fremgang. Kanskje på nyåret?

Diogo Jota

– Diogo trener med ball og nærmer seg stadig. Du må alltid være forsiktig med hamstringskader, så vi gir dem alltid en dag eller to ekstra.

Ben Doak

– Han trenger en operasjon, så det vil ta tid, dessverre. Han er ung, positiv og i god form så han vil komme tilbake sterkere. Han vil få sin tid og vi skal vente på ham.

Vi kommer med en mer utfyllende skadeoppdatering i en egen artikkel.

Da er Lijnders omsider på plass!

Kvartfinale og Arsenal til helgen

Vi sier alltid at den første halvdelen er basen en god sesong, og du vil alltid være nærme toppen i denne perioden. Spesielt dette laget, for det er nytt. Du vil nå finaler, semifinaler. Det vil hjelpe dem å utvikle seg. De har ambisjon og sult til å komme langt i denne cupen.

Lagoppstillingen

Det er en interessant konkurranse. Hvis du ønsker å konkurrere i alle turnering må alle være på tær. Alle må ville spille hele tiden.

– Du trenger store tropper i slike periode. Innbytterne må levere, men også hele troppen. Derfor liker jeg denne turneringen, for det gir de andre en mulighet også.

West Ham i god form

Du må fortjene å gå videre, og West Ham slo Arsenal. De er allerede videre i Europa League. De er et bedre lag med Kudus, Paqueta og Bowen. Laget er meget godt, og de har mange strenger å spille på.

– De kan fortsatt spille lange baller, så de har mye å spille på. De er mer agressive enn det de var før, spesielt når de spiller godt. Vi må være forberedet på det og respektere det. Vi får se!

Darwin Nunez form

Det er et godt spørsmål. Darwin ønsker ekstremt mye. Vi kan ikke dømme spillere på bare mål.

– Det handler alltid om laget, ikke indiviudelle prestasjoner. Det gjaldt også med Salah, Mane og Firmino.

– Salah og Darwin har funnet hverandre godt. Over alt spiller han bedre enn i fjor, spesielt defensivt. Han har utviklet seg mye.

– Vi har spilt med en falsk 9-er lenge, og han er ofte en måltyv. Det er en endring selvfølgelig. Han kan selvfølgelig bli bedre. Det skapes mye, så målene vil komme. Du må bare ha litt flaks.

10 kamper uten scoring

Vi snakker sammen selvfølgelig, og viser bilder. Vi har et godt forhold og han stoler på oss. Slik som jeg sa: det hadde vært verre om vi ikke skapte sjanser.

Dominik Szoboszlai form

Han er 22, han er så ung. Vi er veldig glad for at han har levert så langt, og vi vet hva han kan. Den eneste måten å komme tilbake i den formen han hadde er å jobbe hardt. Det gjør han også.

– Han har en karakter han vil vise frem, han vil være viktig. Det må han beholde, samtidig som laget rundt ham er stabilt. Han vil komme tilbake!

– Alle sa vi måtte fornye midtbanen, og det har vi gjort. Det vil alltid være opp og ned, spesielt da. Vi er veldig glad for å ha ham her.

Forventninger om tittel

Vi skapte det selv, men folk tenker annerledes enn oss. Vi vil skape øyeblikk, gode kamper og vi ønsker å slå de beste i verden. Det er vår mentalitet.

– Dette laget utvikler seg hver dag, uansett hva som blir sagt og skrevet. Du kunne se det i United-kampen også, de kom seg ikke ut av 16-meteren den første halvtimen.

– Det vil vi bygge på. Vi visste at det ikke ville gå så fort. Vi må jobbe hardt og alle må kunne det de må. Vi er veldig fornøyd med hvor langt vi er kommet. Vi håper supporterne er det samme.

Fabio Carvalho, vinterpause, januarvinduet

Jeg elsker England, vi spiller bare. Det er viktig at han vinner rytme, og han må spille. Det er ikke opp til oss, men direktørene.

– Det viktigste er å gjøre det beste for ham, men det er ikke noe nytt i den delen (tilbakekalling).

Utvikle et tittel-lag

Hvis du vil bygge et lag som skal konkurrere, må du spille finaler/semifinaler. Det er massivt. Det viktigste er uansett at guttene, Virgil, Dominik, Trent, Robbo, Mo, at de har ambisjoner om å vinne. At de ønsker mer trofeer.

– Det er viktig at de som har vært her en stund også vil det. Nå virker det som de vil det enda mer, og også de utvikler seg.

Det var alt

Pepijn Lijnders kom med masse informasjon før kampen mot West Ham. Nå er det bare å glede seg!

Liverpool - West Ham sparkes i gang onsdag 21.00. Kampen sendes direkte på TV3+ og Viaplay.