Vi fulgte Klopps pressekonferanse– Jeg likte at UEFA, FIFA og andre fotballforbund ikke bare får gjøre som de vil

Superligaen ble et tema på Jürgen Klopps pressekonferanse.

Manageren kommer med siste nytt

Kl. 14.30 setter Jürgen Klopp seg ned foran pressen på AXA Training Centre og kommer med siste nytt før toppkampen mot Arsenal lørdag kveld.

Vi kommer til å dekke alt manageren sier i denne artikkelen. Du kan også se den direkte i videovinduet øverst.

Klopp er snart på plass

Forhåpentligvis har han godt nytt om Ryan Gravenberch og Diogo Jota før lørdagens kamp mot Arsenal.

Det blir helt sikkert noen spørsmål om superligaen også, men kanskje litt færre enn det som ville ha kommet dersom ikke klubben la ut pressemeldingen sin tidligere i ettermiddag om at de fortsatt er imot.

Pressekonferansen er i gang

Oppdateringer følger.

Første spørsmål er om superligaen

– Jeg støtter pressemeldingen 100 prosent.

– Jeg likte også kjennelsen fra EU-domstolen uansett. Jeg likte det, nå som vi har litt mer forståelse og UEFA, FIFA og andre fotballforbund ikke kan gjøre som de vil.

– For vi må snakke om det i fremtiden, og de kan ikke bare innføre nye turneringer med flere kamper uten at vi kan si noe på det. Hva er det som skjer med det? Jeg liker at de ble ristet litt og ikke bare kan gjøre nøyaktig som de vil.

– Med superligaen har jeg samme mening som tidligere.

Stemningen på Anfield og kommentarene etter West Ham

– Det er ikke som at jeg bestiller atmosfærer, men vi hadde to hjemmekamper på rad og i de hjemmekampene hadde vi 62 avslutninger tror jeg.

– Det er ganske spesielt, vil jeg si, og det fotballen handler om. Se for deg at vi hadde scoret på dem, det hadde vært latterlig, så vi må ha disse øyeblikkene der du kan skape sjanser og bomme.

– Det var følelsen min direkte etter en kamp. Da jeg snudde meg og vi misset en sjanse, så satt folk i ro. Da lurte jeg på nøyaktig hva en ønsker seg. Det å skape en sjanse er så nære du kommer å score et mål. 

– Vi er i en veldig god posisjon i ligaen, og har kanskje kommet dit litt raskere enn vi trodde. Forskjellen for meg er, at dersom vi har en sjanse og misser den, så kan en sukke – men at stadion etter det løfter seg umiddelbart for neste sjanse. Det var annerledes.

– Det er ikke kritikk. Jeg har likt 99,7 prosent av hvert sekund på den stadion. Jeg elsker den.

– Jeg sa «gi billetten til noen andre dersom du ikke er klar», og jeg fikk forklart at det ikke var mulig dersom du ikke var i familie, men jeg mente det ikke så ordrett, men det bør jeg kanskje være vant med at det blir tolket slik.

– Dersom folk ville skjønne hva jeg mente, så tror jeg det var mulig, men jeg kan ikke endre på det nå. Det er ikke som at jeg ikke vil si noe om atmosfæren – for jeg sa vi trenger Anfield i morgen, og er 100 prosent sant. Jeg kan ikke vente på at kampen settes i gang.

Om å spille en toppkamp

– Jeg liker det best når du er på topp og leder med 55 poeng, men jeg liker det. Vi er i den posisjonen som vi er i, og den er ikke så ille.

– Vi spiller mot et supersterkt lag, og et lag som hadde en veldig god fjorårssesong. De har kommet tilbake og er enda bedre enn i fjor. De har hentet inn toppspillere, og hadde allerede et veldig godt lag. Veldig gode spillere som forsterker laget. Gikk videre fra Champions League ganske lett, og spiller veldig bra i Premier League. 

– Det er enorm kamp, og det er fint å møte dem. Vi har møtt dem ganske ofte, og det er greit – vi må sørge for at vi må gjøre det til en skikkelig hjemmekamp og Anfield-opplevelse. Det er det jeg ønsker.

Arsenal som tittelkandidat

– De så ut som det forrige sesong, men så hadde de noen resultater som ikke gikk veien – jeg vet ikke nøyaktig hva som skjedde.

– Kampen mot oss var de strålende i, frem til vi fant en vei inn i kampen, og på slutten burde vi kanskje vunnet dem. De hadde kanskje andre sjanser også, uten at jeg kan huske dem, men jeg kan huske våre sjanser og Ibou Konate på 2-2 da han skulle bryste ballen i mål fra en halvmeter. Jeg lurer fortsatt på hvorfor han ikke scoret der.

– Det var et supersterkt lag vi møtte der. Nå har de hentet inn Declan Rice og Kai Havertz, og det gjør deg ikke til et dårligere lag.

– Mikel har bygget nøyaktig det laget han ønsker seg. De er en god miks av fysisk sterke og hurtige spillere, teknikk, og veldig godt organisering. De er godt drillet, og du kan se at de tar nye steg. De har min respekt, men vi ønsker oss poengene uansett.

Curtis Jones etter onsdag

– Alle er aktuelle, så lenge de trener er alle det.

– Men ja, han var eksepsjonell. Han spilte en super kamp, og dette var kanskje den beste kampen vi har spilt så langt denne sesongen. Vi gjorde store endringer i lagoppstillingen, det var veldig bra, og jeg likte det godt.

– Curtis scoret to mål, var tilstede og veldig aktiv defensivt, presset riktig, og Harvey Elliott spilte også en veldig god kamp, det var det flere som gjorde.

– Vi kommer til å starte med 11 spillere, og fem av de andre kommer til å komme inn, det er jeg ganske sikker på.

Om hva denne kampen vil bety

– Det er ligakamp 18, så det betyr at vi etter det skal spille 20 kamper til.

– Dersom vi vinner, så er det ikke avgjort, og dersom de vinner kampen, så er det ikke avgjort selv om de da vil måtte tåle overskriftene. Det er bare en superviktig fotballkamp.

– Når det kommer til resultater har vi vært ganske stabile denne sesongen. Det er basen for alt, og for å kunne prestere jevnt. Du må få resultater, og det har vi fått.

– Jeg har egentlig ikke tenkt så mye på det, og kunne ikke brydd meg mindre, derfor stammet jeg litt, men jeg er bare interessert i morgendagens kamp og ikke hva den betyr for resten av sesongen. Her om dagen snakket jeg om det. Posisjonen vi er i nå er grei, men vi føler ikke at det er eksepsjonelt eller hvorfor vi har endt opp der vi er. Jeg mener vi fortjener å være der vi, men det er bare basen.

– I mars og april begynner det å bli interessant, og du kan tenke på hvordan du ligger an. Du skal spille færre kamper enn du allerede har spilt, og du kan se om det er avstander eller ikke. Det kan komme et øyeblikk, jeg vet ikke nøyaktig når – mars kanskje eller april – og du kan se på kamper som sekspoengere. Dersom du vinner da, så har du fått dem unna veien. Men det er lenge til.

– Vi har nok med å forberede oss til en kamp som denne. Jeg liker det godt, men det er ikke rom for noe annet. Det er nok for å tenke på at de ikke skal få gjøre som de vil, og at vi skal kunne gjøre det vi ønsker.

Wataru Endo sin form

– Han blir vant med det. Det er slik, og vi glemmer det og gir ikke folk tid lenger. Internt hos oss gjør vi det, men siden vi snakker hver tredje dag eller oftere om disse tingene, så føles det som etter fire uker at vi allerede har snakket så mye om det og når han endelig vil fungere.

– Slik er det. Noen av de største spillerne vi har hatt i denne klubben under meg trengte tid til å tilpasse seg. Noen gjorde det ikke, men flere store spillere gjorde det. Bare for å nevne Andy Robertson, så spilte han ikke på et halvt år og var ikke i troppen. Det har han forhåpentligvis glemt, men det er sant.

– Fabinho måtte vi lage et system for, for han kunne ikke spiller i sekserrollen alene, og da han kunne spille så gjorde han den rollen til sin egen veldig lett. Alt trengte tid, men ble bra. 

– Jeg ser Endo hver dag på trening, og han er en av de mest hardtarbeidende menneskene jeg noen gang har møtt, så det var aldri tvil om at det ville fungere. Jeg er glad for at andre folk også kan se det, for det hjelper i vår jobb. 

– Det var en veldig god kamp, og han tilbyr noe annet fra de andre. Han er den som takler, og vi har ikke 20 spillere som har duellspill som hobby. Han gjør det, og i tillegg til det er pasningsspillet hans veldig bra. Han er våken, finner posisjonen sin bedre når vi har ballen, og alle disse tingene. Det er fotball, og noen ganger tar det litt tid, men det er ikke noe problem for meg.

Andy Robertson sin skade

– Jeg satt lenge med Andy i går, og han gjør det bra, men problemet er at skulderen ikke er nøyaktig som den var. Alt annet er greit, men vi trenger å være litt tålmodige litt lenger. Men det er greit, så han kan gjøre alt det fysiske arbeidet, og det irriterer ham litt, siden han ikke kan trene med ball. Kanskje noen pasningsøvelser, men ikke full trening med ball.

– Fysisk, når han er klar og får tillatelse, så vil det ta kort tid før han er tilbake. Vi håper at det vil bli i januar, men vi vet ikke.

Jarell Quansah og midtstopperne

– Det har ikke endret seg, det var bra også tidligere. Jarell har spilt bra, og vi kjente til ham fra før, så det er situasjonen vi har.

– Skader er alltid et problem, og med Joels langtidsskade er det et problem, men vi må løse det internt, og det kan vi heldigvis gjøre siden guttene har stått frem. Det er veldig bra.

Spøken hans om å reise til Burnley på Boxing Day

På testarrangementet før åpningen av den nye tribunen spøkte Jürgen Klopp om å måtte reise til Turf Moor og Burnley på Boxing Day.

– Det var 100 prosent sant. Nei, humøret mitt da jeg kom inn på stadion var slik... Det var en barnekamp på Anfield, det ble scoret et mål, og 7000 supportere jublet hemningsløst. Jeg tenkte, åh herregud så fint dette er, så det var humøret mitt da jeg kom.

– Så stilte Pete meg spørsmål, og jeg tror det bare tok et minutt før jeg var ferdig, så sa jeg det ville være overskrifter i morgen, men jeg trodde aldri at det ville bli tatt alvorlig. Jeg er en stor idiot og hjelper dere mye med dette, så spørsmålet rundt det var hvordan julen vår kom til å være. Så jeg svarte, hvem bryr seg om min jul, ingen gjør det, men i det øyeblikket visste jeg ikke terminlisten, så han sa Burnley og jeg svarte ja for et flott sted å være.

– Hadde han sagt London, Fiji eller hva som helst, så ville jeg sagt det var et flott sted å være. For vi skulle spille fotball der, og jeg skulle ikke være med familien min. Familien til en av mine beste venner er fra Burnley, bare dersom noen skulle ha problemer med det jeg sa. Han kan ha problemer med Burnley, jeg vet ikke, men jeg drar til Burnley for å spille fotball slik jeg drar til alle andre steder. Jeg har aldri sett noe av Burnley utenom stadion.

– Om jeg alltid har likt å være der på stadion? Nei, for de har gitt oss tøffe kamper, men det er det. Igjen – velkommen til planeten min.

Gravenberch er klar

– Ryan (Gravenberch) er klar.

– Macca (Alexis Mac Allister) og Diogo (Jota) nærmer seg, men blir ikke klare for morgendagens kamp.

Liverpool - Arsenal spilles lørdag kl. 18.30, og vises på V Sport PL og Viaplay.