Klopps pressekonferanse før Manchester United-kampen:– 7-0-seieren visste vi var et «freakish» resultat

Dette sa Jürgen Klopp på pressekonferansen før Manchester United-kampen.

Du kan høre hva Jürgen Klopp hadde å si i vinduet over eller lese vårt sammendrag i livevinduet under.

Velkommen

Jürgen Klopp hadde sin pressekonferanse før Manchester United-kampen allerede på onsdag grunnet reisen til Belgia.

Dette er hva Liverpool-treneren hadde å si fire dager før kampen på Old Trafford.

Muligheten til å hvile spillere

– Det er en utfordrende situasjon med kamper lørdag-torsdag-søndag, akkurat som for alle andre lag. Søndagen (etter Crystal Palace-kampen) var en skikkelig rolig dag. Det trengte til og med jeg, selv om jeg ikke spilte.

– I dag starter vi treningen igjen (onsdag), og det medisinske teamet har også informert meg om at noen av guttene ikke vil fullføre en full økt.

– Jeg er ikke helt sikker på hva du mener om tid til forberedelser, for vi reiser i morgen (torsdag), så å forberede seg til søndag blir vanskelig, siden vi spiller på tre dager før.

Vi må sørge for at vi finner den riktige balansen mellom rytme og hvile, men vi vet ikke noe om det før i morgen (fredag). Vi kommer tilbake, får en kamp rett i trynet, og det er mot United.

Det er selvfølgelig bedre (å spille en uvesentlig kamp) enn å måtte vinne i Belgia, men det er uansett en kamp, og vi vil vinne den.

Manchester United, West Ham og Arsenal

– Det er en viktig periode for oss, og som jeg sier: Vi spiller lørdag-torsdag-søndag. Det er veldig tøft, og så spiller vi også den 26. desember. Heldigvis har vi noen dager mellom Burnley-kampen og Newcastle.

– Det er brutalt, og vi må komme oss gjennom det. Vi har også våre skader, så får vi se hvem som er tilgjengelig i alle kampene. Vi trenger dem alle for å komme oss gjennom dette. Målet vårt må bli å gi alt i kampene og prøve å vinne samtlige.

Tre hjemmekamper på rad

– At vi ikke må reise er bedre, og å ha Anfield bak oss er alltid bedre. Men vi må også ha Anfield (i disse kampene), for det er store kamper som venter. Det er selvfølgelig bedre enn hvis samtlige hadde vært på bortebane, uten tvil.

– Det er fortsatt vanskelig, til tross for tre hjemmekamper.

Liverpool 2.0

– Vi har sett det beste av dem i flere øyeblikk, men hva betyr egentlig toppnivå? Handler det om øyeblikkene eller over tre-fire år? Vi har sett glimt foreløpig, men det er selvfølgelig problemer også.

– Vi har en ny gruppe sammen, med nye roller (for flere spillere) og flere som akkurat har kommet. Det kommer en tid hvor vi trenger å finne stabilitet, og det er det vi har manglet i noen kamper. Men så langt har det fungert veldig godt, så må vi sørge for at vi fortsetter å forbedre oss, selv i vanskelige perioder.

– Vi har aldri hatt en desember sammen enda, og det er den tøffeste måneden i engelsk fotball. Vi leder serien, og folk begynner å tenke på ulike ting, men det gjør ikke vi.

– Jeg har vært for lenge i bransjen til å få det til å bety noe for meg. Det er selvfølgelig bedre enn å være på 18. plass, men vi må fortsette å jobbe hardt, selv om det er vanskelig akkurat nå.

Mentaliteten til troppen

– Jeg visste helt fra sommeren av at vi hadde et meget godt fotballag. Vi visste at spillerne som kom inn og de som ble hentet, var veldig gode. Men fortell meg et Premier League-lag som ikke er gode? Alle som kjemper om topp topp 4 er enestående lag.

– Det var viktig for oss (som gruppe) å komme tilbake i kamper, og få den erfaringen tidlig i sesongen. Vi spilte nesten bare 10 mot 11, og vi klarte oss meget godt.

– Slike situasjoner binder gruppen sammen, og det hjelper prosessen når du kommer gjennom det. Det var ekstremt hjelpsomt, og vi kjenner hverandre bedre nå. Vi tar steg, og jeg kan se utvikling.

Innbytterne mot Palace

– Alle sammen var veldig, veldig gode. Elliott, Gomez og Cody leverte også varene. Ibou må nevnes, for det er en stor luksus å kunne sette ham innpå. Tenk om vi ikke hadde hatt dem? Da hadde vi ikke hatt en sjanse til å få til noe.

– Prestasjonene til innbytterne denne sesongen har først og fremst kommet på grunn av kvalitetene deres, men også mentaliteten. De forstår hva laget står for, og alle har sin jobb å gjøre. Noen ganger starter de, mens andre ganger er de innbyttere.

– Hver eneste spiller koser seg med den rollen, selv om de selvfølgelig vil starte. Det er veldig spesielt med denne gruppen. Du har en idé når du bygger et lag, men de må finne hverandre selv og stole på hverandre. I en perfekt verden elsker de hverandre som brødre, og her står alle med åpne armer til hverandre.

Anfield, 7-0 og United i dårlig form

– Jeg liker aldri når overskriftene rundt United er dårlige før kampen, for da har de muligheten til å rette opp alt igjen (med en seier). Jeg følger dem ikke nøye nok til å vite hva problemet er der, men jeg fikk med meg at Erik ten Hag ble månedens manager forrige måned.
– 7-0-seieren visste vi var et «freakish» resultat som skjer omtrent én gang i livet. Og hvis det har noe å si i neste kamp, så er det laget som tapte 7-0 (som får fordelen) og ikke de som vant. Hvis du tar alt dette ut av betraktningen, spiller vi bare en fotballkamp mot rivalene våre, den historiske rivalen, og det er hjemme på Anfield.
- Det i seg selv må gjøre det til en spesiell kamp, og det er det jeg ønsker å se fra oss: en spesiell kamp. Forstå situasjonen og gi alt, det er alt jeg trenger.

Det var alt fra Klopp

Liverpool får besøk av Manchester United på søndag kl. 17.30. Kampen sendes direkte på V Sport PL og Viaplay.