Jürgen Klopp roser Conor Bradley og Jarell Quansah etter prestasjonene i Belgia

Flere av ungguttene slet mot Union St. Gilloise, men det plager ikke Liverpool-treneren.

I går kveld valgte Jürgen Klopp, som de fleste forventet på forhånd, å benytte seg av klubbens største akademiprodukter. Det var imidlertid få som fikk vist seg frem fra sin beste side mot tabell-lederen i Belgia.

Backene slet med å holde følge, og angrepsspillerne fikk til lite fremover i store deler av kampen. Mange ble nok kanskje litt skuffet, men det gjelder ikke Jürgen Klopp, som innså hvor vanskelige forholdene var for dem ute på gressmatten.

Tyskeren ga for eksempel Conor Bradley en enormt offensiv backrolle, noe som endte med vanvittige rom back nordiren. Det plager ikke Liverpool-treneren.

– Conor er en toppspiller, og jeg liker ham veldig godt. Holdningen hans er enestående, han er en ekte fighter. Alle slet i den første omgangen, vi mistet ballen på dårlige tidspunkter og det var vanskelig, men jeg vil aldri dømme en spiller etter en slik kamp og si: «Han er åpenbart ikke godt nok».

UNGT: Conor Bradley, Jarell Quansah, Kaide Gordon, Luke Chambers og Ben Doak fikk sjansen fra start i går kveld.

UNGT: Conor Bradley, Jarell Quansah, Kaide Gordon, Luke Chambers og Ben Doak fikk sjansen fra start i går kveld.

Det er kanskje lett å glemme at Bradley er en 2003-modell, som knapt har spilt for førstelaget til Liverpool tidligere. Nordiren har selvfølgelig en del erfaring fra utlånet i Bolton, men med en skadeplaget høst, er det kanskje ikke rart at alt ikke stemte 100%.

– Jeg vet hvor gode de er fordi jeg ser dem hver dag på trening. I kveld var ikke annet enn en viktig erfaring. De fleste karrierer starter med vanskelige kamper, hvor det handler om å kjempe og overleve. Det gjorde Conor gjorde spesielt godt.

Slo raskt tilbake

En av ungguttene som igjen viste seg fra en god side var Jarell Quansah, som endelig scoret sitt første Liverpool-mål. Klopp tror midtstopperen hadde godt av en nettkjenning etter det som skjedde forrige helg.

– Han spilte ikke en dårlig kamp mot Palace, men når du er involvert i en straffesituasjon, er det aldri kult, så det var viktig for ham. Jeg er veldig glad for at han klarte å komme seg raskt over det og score et mål.

En av tingene som har blitt et slags varemerke for 20-åringen så langt, er flere knusende taklinger i det defensive spillet. Det setter tyskeren pris på.

– Alle ungguttene ga en skikkelig innsats. Det var en vanskelig motstander, og spillerne har ikke spilt så mye med hverandre før, så det var viktig at de fikk venne seg til hverandre. Spesielt Jarell (Quansah), som hadde både Joe (Gomez) og Ibou (Konate) ved siden av seg i en omgang hver.

– De måtte forsvare store rom på kontringene (til Union SG), og jeg synes det gikk veldig bra, så jeg er veldig glad for ham.

– Tanken min på starten av sesongen var å passere ham i midtstopperkøen

Matips skade har gitt Quansah muligheten– Tanken min på starten av sesongen var å passere ham i midtstopperkøen

Jarell Quansah har ingen problemer med selvtilliten, og håper å spille seg til fast plass i Klopps startellever.

Dette er lagene som skal kjempe om Europa League-tittelen

Dette er lagene som skal kjempe om Europa League-tittelen

36 lag er blitt til 24, og Liverpool kommer ikke inn i sluttspillet før i 8-delsfinalen.