Vi fulgte pressekonferansen:– Vi er ikke avhengig av en spiller, det ser vi nå

Dette hadde Pep Lijnders å si før semifinalen mot Fulham.

Velkommen!

I kjent stil er det Pepjin Lijnders som stiller opp til pressekonferanse før en ligacupkamp.

Nederlenderen forventes på presserommet rundt kl. 14.30.

Skadeoppdatering på Trent

– Først og fremst, noen ikke-så-gode nyheter, Trent overstrakk kneet sitt i forrige kamp.

– Så han har en liten rift i det laterale leddbåndet i kneet og vil trenge tid til å komme seg. Han har gjennomgått en skanning, og vil være ute i noen uker, så la oss se etter det.

– Han vil få hvile, og så forhåpentligvis kan han komme tilbake dit han var. Fordi denne fyren var avgjørende i alle kampene og var den som konstant skapte for oss fra dypt og ga laget et høyt nivå av fleksibilitet. Vi kommer virkelig til å savne ham.

Skadeoppdatering på resten

– Virgil er tilbake. Han løp litt på banen i går, så bra ut igjen. Så han vil være tilbake i troppen, han har kommet seg bra. Så det hjalp ham virkelig å ikke reise til London.

– Dom gjør det bra med trening på banen, han løper, så la oss se. Ikke tilgjengelig for morgendagen.

– Og så har vi Robbo, han er nesten ved tre-månedersmerket, så han vil bli undersøkt av kirurgen.

– Og hvis han gjør den skanningen og vi ser alt [slik] at vi virkelig kan fremskynde ham, vil han dra til Dubai i en uke for å gjøre ordentlige volumøkter, ordentlige økter, så det vil være bra for ham. Deretter ser vi tre-månedersmerke-skanningen og så kan vi se hvor raskt han kan gå inn i kontakt igjen.

– Det samme gjelder for Kostas. Kostas gjør det veldig bra, kommer seg raskt. Så forhåpentligvis vil begge to – Robbo og Kostas – være tilbake i slutten av denne måneden for å trene med laget."

– De vil ikke være klare for slutten av denne måneden. Det vil sannsynligvis gå inn i neste måned før de trener med oss. Men begge [uten] komplikasjoner, og de gjør fremskritt."

Lijnders er på plass!

Januarvinduet og akademiet

– Det er to ting (som påvirker januar). Vi brukte mye penger i sommer, da investert vi i troppen. Eierne fikk tak i de riktige spillerne. Spillerne som er ute kommer snart tilbake også. 

– Det er slike perioder som definerer en god sesong og en veldig god sesong. Det handler om hvordan troppen reagerer når spillere er utilgjengelig. Jota, Cody, Darwin, Lucho, de har levert. 

– Så har vi alltid troen på akademiet også. Først og fremst vil du utvikle dine egne spillere. Det er grunnen til at vi har 250 spillere der. Nå kan de gi oss støtte når skadene kommer.

– Spillerne som er der ser jo muligheter når skadene kommer, slik som Conor Bradley. Nå har han spilt et par kamper, og lærer hele veien. Det gjør alle de unge.

– Conor og Bobby (Clark) er en del av vår førstelagstropp. De er laget for slike kamper (Arsenal). Se hva som har skjedd med Jarell (Quansah), vi kjørte han inn mot Newcastle. Etter det føler han vår støtte og vi kan stole på han. De unge trenger muligheter, ikke kritikk.

– Vi har mange flere også!

Caoimhin Kelleher

– Caoimh er vår nummer én for denne konkurransen, så han vil starte i morgen.

– Det er ikke det samme [som tidligere runder] fordi vi spilte for to dager siden borte mot Arsenal, så det er én ting.

– Vi kommer fra en gal tidsplan i desember, så vi må virkelig se hvem som er klar, hvem som kan gå og hvem som er i form til å gå.

– Vi er virkelig glade for at vi spiller en semifinale i januar, vi ønsket dette. Så vi går all-in."

Ingenting er vunnet enda, semifinale mot Fulham nå

– Vi drømmer alle sammen. Du vil spille i slike kamper, spesielt på Wembley. Det er mye historie og vi har vunnet et par trofeer der allerede.

– Det er den første finalen vi kan nå, men vi må ha respekt for Fulham. De er gode defensivt og offensivt. De er flinke til å finne rom, og Jimenez er tilbake på sitt beste.

– Hvis du lar dem spille, vil de skape problemer for oss. Det så vi mot West Ham og Arsenal.

– Jeg kjenner Andreas (Pereira) godt, jeg trente ham da han var ni år i Nederland. Han er veldig god. Harry (Wilson) også, godt skudd.

– Vi må være påskrudd slik som i forrige kamp. Vi må være agressive og tenke offensivt.

Fulham med tre mål på Anfield

– De kan også nå finalen, så de vil gi alt. Jeg mener de fortjener mer ros enn de har fått, Marco (Silva) og alt han har fått til.

– Jeg liker de offensive ideene deres. De kan også skape sjanser fra dype, slik som mot oss. De kan spille ball, men også være direkte. 

– Vi må være 100% klar på hele banen.

To semifinaler

– Akkurat nå ser vi bare på en kamp av gangen, for det har vært mye i det siste. Vi liker å gjøre det på den måten, selv om det er en klisjé.

– Vi ser på spillerne og laget, så tar vi ut en lagoppstilling og kjører på.

Taktikken uten Trent

– Vi har mange å spille på. Mo (Salah) reiser og Jota viser seg frem, slik vil vi ha det. Det er et godt tegn, og det gjelder hele troppen.

– Vi er ikke avhengig av en spiller, det ser vi nå. Vi mangler flere i kapteinsgruppen også, Mo (Salah), Robbo og Trent nå.

– Troppen har mange andre kvaliteter, men vi må selvfølgelig finne andre måter å spille på. Det liker jeg, for vi vil alltid bli bedre og mer komplett.

– Det er annerledes i hver kamp. Det er så mye talent og kraft i dette laget. Så lenge vi har presset vårt, kan alt annet endres.

Det var alt!

Pep Lijnders har forlatt presserommet for denne gang.

Liverpool - Fulham sparkes i gang kl. 21.00 onsdag, og sendes direkte på V Sport 1 og Viaplay.