– Av og til må du også være litt heldig

Liverpool venter fremdeles på at det skal løsne skikkelig for Darwin Nunez.

Kritikken mot Darwin Nunez øker etter en ny svak opptreden mot Manchester United. Uruguyaneren har nå gått ti kamper uten å score, og ironisk nok kom det siste i ligacupens fjerde runde.

Da kom han på som innbytter og blåste ballen i vinkelen med et flott langskudd. Det målet sikret også Liverpools plass i kvartfinalen, som spilles i kveld mot West Ham.

– Darwin ønsker alltid å få til mye og du ser det i hver kamp. Det ville uansett vært urettferdig å bedømme spillerne våre bare basert på mål. Det handler alltid om kollektivet og hva som vil gjøre forskjellen for oss. Når Mo (Salah) ikke skapte sjanser, var det Sadio (Mane). Når Bobby (Firmino) spilte dårlig, var Mo den avgjørende. Slike perioder vil skje, sa Pep Lijnders på spørsmål om 24-åringen.

Nederlenderen har utvilsomt et godt poeng, for det er ikke bare Nunez som sliter for tiden. Dominik Szoboszlai er ute av form, Luis Diaz produserer lite målpoeng, og Mohamed Salah hadde en svak kamp mot United. Dette må fikses om det skal bli en tittelkamp langt ut på våren.

SLITER: Darwin Nunez og Luis Diaz må finne tilbake til formen de viste tidligere i høst.

SLITER: Darwin Nunez og Luis Diaz må finne tilbake til formen de viste tidligere i høst.

– Jeg føler for eksempel at Darwin og Mo har funnet hverandre. Og jeg føler også at Darwin spiller mye bedre enn forrige sesong. Vi ser ikke bare på mål, men også hvordan han forsvarer seg, måten han kontrollerer rommene, når han går på løp, hans motpress og så videre.

Lijnders bruker Wataru Endos mål mot Fulham som en referanse for hvordan uruguyaneren har utviklet seg i Liverpool.

– Han hjelper oss i spillet rundt 16-meteren. Ta målet til Wata (Endo). Da kom det en langpasning, han finner Mo som deretter assisterer ham. Han blir mer og mer den spissen vi trenger.

Fem stolpetreff

Liverpools assistenttrener gir også litt innsikt i hvordan det taktiske har endret seg etter at Roberto Firmino forlot klubben i sommer.

– Det er lenge siden vi spilte med en falsk nier. Nå er det Darwin, som liker å holde seg nær offsidegrensen, og kanskje også for høyt noen ganger! Men han lærer hele veien. Vi har hatt denne samtalen flere ganger (med pressen), men alt jeg har å si er at han er full i lidenskap, og det elsker supporterne våre.

NEST-FLEST: Darwin Nunez har løpt i offside 14 ganger i Premier League denne sesongen. Anthony Elanga er den eneste spilleren over ham på listen.

NEST-FLEST: Darwin Nunez har løpt i offside 14 ganger i Premier League denne sesongen. Anthony Elanga er den eneste spilleren over ham på listen.

Med ti kamper uten scoring, har selvtilliten til spissen utvilsomt sunket etter en meget god sesongstart. Nå handler alt om å finne tilbake til formen han viste for de røde og Uruguay tidligere i høst.

– Han kan bare bli bedre, det er en god ting. Hvis du skaper mye, vil målene komme naturlig. Det er også et kompliment til laget vårt fordi vi skaper og skaper, men av og til må du også være litt heldig.

Det er kanskje en undersnakket statistikk, men Nunez har faktisk truffet stolpen eller tverligger hele fem ganger denne sesongen. Det er to mer enn nummer to på listen i Premier League.

Lijnders forteller avslutningsvis at trenerstaben jobber tett med 24-åringen på bakrommet.

– Vi sitter sammen, vi har individuelle møter, vi viser bilder. Vi har alt i alt et veldig godt forhold, og han føler på vår tillit. Som jeg sa, hvis du ikke skaper sjanser, ville det vært verre, men det gjør han.

Nunez kan få en ny sjanse til å vise seg frem mot West Ham i kveld. Kampen fra Anfield sparkes i gang kl. 21.00 og sendes direkte på TV3+ og Viaplay.

To navn synges av full guffe av supporterne, men de to er blant de som skuffer mest

To navn synges av full guffe av supporterne, men de to er blant de som skuffer mest

Det var én sang som ble sunget om igjen og om igjen på Taggy’s søndag.

Kommentar 20.des 2023 12:32
– Det er derfor jeg liker denne turneringen

– Det er derfor jeg liker denne turneringen

Pep Lijnders gleder seg til å gi sjansen til de mindre etablerte stjernene i kveld.