– Det er derfor jeg liker denne turneringen

Pep Lijnders gleder seg til å gi sjansen til de mindre etablerte stjernene i kveld.

Det nærmer seg den tredje ligacupkampen denne sesongen, og det betyr også at Liverpool nærmer seg sluttfasen i turneringen de vant så sent som i 2022.

I kveld er det West Ham som står for tur på Anfield, og med seier sikres også en plass i semifinalen over nyttår. Der venter høyst overkommelige Chelsea, Middlesbrough og Fulham.

Hvis det skulle bli tilfelle, må flere av Liverpools unggutter og rotasjonsspillere levere varene i kveld, for det er sannsynligvis gutter som Jarell Quansah, Joe Gomez, Curtis Jones og Harvey Elliott som får sjansen fra start.

– Dette er en interessant turnering, for hvis du ønsker å lykkes i alle fire turneringer (Premier League, Europa League, ligacupen og FA-cupen), trenger du en komplett tropp tilgjengelig, og samtlige spillere må være på tå hev hver dag. Alle må ønske å spille, sa Liverpools assistenttrener Pep Lijnders på gårsdagens pressekonferanse.

Slik startet Liverpool i 2-1 seieren over Bournemouth i forrige rundte:

Kelleher - Gomez, Matip, Quansah, Tsimikas - Elliott (Nunez 60), Endo (Alexander-Arnold 61), Jones (Mac Allister 61) - Salah, Gakpo (Jota 81), Szoboszlai (Gravenberch 76)

AVGJØRENDE: Darwin Nunez kom innpå som innbytter og sikret seieren for Liverpool i den fjerde runden.

AVGJØRENDE: Darwin Nunez kom innpå som innbytter og sikret seieren for Liverpool i den fjerde runden.

– Jeg er veldig fornøyd med de siste ukene, for det er nå du får se at hele troppen ønsker å vinne fotballkamper. Det har vi gjort, og det er noe å være stolt av. Det er derfor jeg liker denne turneringen, for den gir unge spillere en mulighet, samtidig som du spiller tidlige finaler.

– Alle vet at Liverpool Football Club er her for å nå finaler, eller spille dem i det minste, fortsatte nederlenderen.

– Jeg må gi ros til treneren

Skal det ende med finalen Lijnders ønsker, må selvfølgelig et heltent West Ham-lag sendes ut av turneringen. Det kan bli vanskelig, for London-klubben er i kjempeform før kveldens batalje.

– Du må fortjene å gå videre, og West Ham slo ut Arsenal i forrige runde. De er også i Europa League-sluttspillet, slik som oss. De virker mer samspilte med Kudus, Bowen og Paqueta fremme. Det er mye teknikk og klasse i den lagdelen.

DUO: Mohamed Kudus og Lucas Paqueta er i kjempeform før kveldens kamp, men spiller begge to fra start?

DUO: Mohamed Kudus og Lucas Paqueta er i kjempeform før kveldens kamp, men spiller begge to fra start?

Det er ingen tvil om at Lijnders har studert David Moyes sitt lag nøye for oppgjøret. Assistenttreneren er svært imponert over hva skotten har fått til så langt i høst, til tross for at Declan Rice forsvant i sommer.

– De kan skape sjanser fra dypet og i angrep, det er mye individuell kvalitet og de kan variere spillestilen sin. De er også mer agressive enn før, så jeg må gi ros til treneren. Det gjøres en god jobb der. Vi må respektere det, få spillet vårt på plass og presse dem tilbake, avsluttet Lijnders.

Liverpool - West Ham sparkes i gang kl. 21.00 i kveld. Kampen sendes direkte på TV3+ og Viaplay.

King Kenny i tårer da han mottok prestisjefylt pris

King Kenny i tårer da han mottok prestisjefylt pris

Sir Kenny Dalglish ble tildelt BBCs «Lifetime Achievement Award» tirsdag kveld.

Hvor mye bør Klopp rotere på mannskapet sitt?

Hvor mye bør Klopp rotere på mannskapet sitt?

Det blir en noe forsinket lagvelger før West Ham-kampen, men hvem vil du se fra start i kveld? Sett opp ditt lag nå!

Velg lag 20.des 2023 09:16