King Kenny i tårer da han mottok prestisjefylt pris

Sir Kenny Dalglish ble tildelt BBCs «Lifetime Achievement Award» tirsdag kveld.

Tirsdag kveld gikk «BBC Sports Personality of the Year» av stabelen i England, og en av dem som kom på podiet for å ta imot en pris, var Liverpool-legenden Sir Kenny Dalglish.

Han mottok prisen for «Lifetime Achievement Award», en anerkjennelse som hedrer sportspersonligheter som har hatt en stor innvirkning på en sport over flere tiår. Få fortjener den mer enn ham.

Alan Hansen presenterte trofeet til ham mens «You’ll Never Walk Alone» spilte i bakgrunnen – en sang som fikk økt betydning for Liverpool Football Club etter tragedien på Hillsborough i 1989.

King Kenny var de rødes manager den dagen og spilte en svært viktig rolle i etterkant. Han brukte deler av talen sin til å hedre menneskene som mistet livet i Sheffield den dagen. Det ble et tårevått øyeblikk for Liverpool-legenden.

– Menneskene som var på Hillsborough er mye viktigere enn fotball, og det de gjorde for fotballklubben ved å støtte oss, gjengjeldte vi når det var vår tur til å gjøre det, da de opplevde tragedien. Som vi sier: «You’ll Never Walk Alone».

Andy Robertson, Ian Rush, Graeme Souness, John Barnes og store deler av Dalglish-familien var blant de som var på scenen da Sir Kenny mottok prisen.

Du kan se den flotte talen til Liverpool-legenden under.