Lijnders hinter om store endringer i lagoppstillingen – og forklarer hvordan klubben jobber med ungguttene

Mye tyder på at Liverpool vil stille et helt annet lag enn det som vant 3-0 mot Forest på søndag.

Jürgen Klopp og Pep Lijnders har med tiden blitt svært dyktige til å rotere spillere inn og ut av laget og i Ligacupen har de for vane å bruke mindre etablerte og unge spillere.

Det er mye som tyder på at dette også vil prege lagoppstillingen når Liverpool reiser til sørkysten.

– Troppen vår er full av entusiaisme og potensial. Identiteten er den samme, selv om vi gjorde åtte bytter mot Toulouse. Det er også viktig med sult og vilje, sa nederlenderen på tirsdagens pressekonferanse.

I Europa League-kampen forrige uke sendte trenerduoen ut Joe Gomez, Joel Matip, Luke Chambers, Wataru Endo, Curtis Jones og Harvey Elliott. Flere av dem vil nok få en ny sjanse mot Bournemouth.

– De største klubbene i verden drives som en enhet. De samme prinsippene er tilstede i alle aldersgrupper, og alle trenerne har en ambisjon om å planlegge ut fra de samme verdiene.

TILBAKE: Curtis Jones har sonet ferdig straffen etter det røde kortet mot Tottenham og er klar til kamp.

TILBAKE: Curtis Jones har sonet ferdig straffen etter det røde kortet mot Tottenham og er klar til kamp.

Slik jobbes det med ungguttene

Lijnders vet godt hva han snakker om, og i løpet av det siste året har flere unggutter virkelig meldt seg på i kampen om spilletid. Jarell Quansah, Ben Doak, Stefan Bajcetic, James McConnell, Luke Chambers og Conor Bradley er fem av dem.

– Akademisjef Alex Inglethorpe har vært her i ti år, Klopp i åtte. Vitor Matos og Barry Lewtas har vært her lenge, akkurat som meg. Vi ønsker at det skal være mulig for unge spillere å ta det steget opp. Da er vi en klubb med en kultur og identitet, sa assistenttreneren.

De to faste førstelagsspillerne fra eget akademi er Trent Alexander-Arnold og Curtis Jones, en duo som er blitt viktige brikker i Liverpools førstelagstropp. Lijnders forklarer hvordan ungguttene tas opp fra akademiet.

– Da Curtis kom inn i laget, var Millie (Milner) og Lallana hans mentorer. Nå har han tatt den rollen for de yngre som kommer opp. Slik ønsker vi å ha det, for spillerne har tro på seg selv, og de har viljen til å få det til.

En av tingene Jürgen Klopp ville endre tidlig i Liverpool Football Club er hvordan de ulike aldersgruppene trente. Nå er spillerne samlet på det på samme anlegg, side om side.

– Vi tror på denne prosessen, og klubben er mye større enn førstelaget. Det er som en institusjon.

Liverpool møter Bournemouth på Vitality Stadium onsdag kveld. Kampen sendes direkte på V Sport 1 og Viaplay fra 20.45.

– Denne turneringen er ofte en god mulighet for oss yngre gutta

– Denne turneringen er ofte en god mulighet for oss yngre gutta

Er det plass til Jarell Quansah i onsdagens lagoppstilling?

– Vårt motto er «You'll Never Walk Alone», så la oss håpe alt går bra

– Vårt motto er «You'll Never Walk Alone», så la oss håpe alt går bra

Pep Lijnders fikk selvfølgelig spørsmål om Luis Diaz på tirsdagens pressekonferanse.