Mener Szoboszlai sitt mål skulle blitt annullert

Begge Liverpools scoringer mot Sheffield United ble sjekket av VAR.

Sheffield United-manager Chris Wilder var ikke fornøyd med dømmingen da hans første kamp tilbake i klubben endte med tap mot Liverpool. 

Begge scoringene til bortelaget ble sjekket av VAR for et mulig frispark, men begge scoringene ble til slutt godkjent, slik de også ble av hoveddommer ute på banen, Simon Hooper. 

Nå har ESPNs VAR-journalist Dale Johnson kommet med sin gjennomgang av midtukekampene i Premier League, og han mener Liverpool var heldige som fikk begge målene godkjent. Han mener 2-0-målet burde blitt annullert.

Mener Nunez sin takling var for røff

Det var den første scoringen Wilder reagerte mest på. Sheffield United-forsvarer Anel Ahmedhodžić gikk i bakken etter kontakt med målscorer med Virgil van Dijk, men fikk ikke noe frispark. Dermed hadde Liverpool-kapteinen masse rom til å sette inn den viktige 1-0 scoringen før pause. 

ESPN skriver at videodommer Michael Oliver ikke fant noe bevis på at Hooper hadde gjort en klar og åpenbar feil ved å godkjenne scoringen. Det hører også med til historien at van Dijk ble holdt på flere av Liverpools hjørnespark, men uten å få straffespark. 

2-0-scoringen mener imidlertid ESPN-Johnson at Liverpool aldri burde fått godkjent. 

Darwin Nunez gjorde en strålende innsats da han vant igjen ballen med en sklitakling, før han leverte en flott målgivende pasning til Dominik Szoboszlai. Taklingen på Jayden Bogle var av det røffe slaget, men dommeren mente Nunez var først på ballen.

Johnson i ESPN mener imidlertid Oliver burde anbefalt en annullering ettersom Nunez tok Bogle med sin venstrefot samtidig som han vant ballen med høyrefoten. 

En annullering ville trolig ikke hatt noe å si for utfallet av kampen, ettersom scoringen kom dypt inne i overtiden på stillingen 1-0 til Liverpool. 

– Dommeren hadde en ny dårlig kveld

– Dommeren hadde en ny dårlig kveld

Chris Wilder var fornøyd med mye fra onsdag kveld, men ikke resultatet og dommeren.

Banens beste - også med rørleggersprekk

Spillerbørs og folkebørs: Banens beste - også med rørleggersprekk

Kapteinen og visekapteinen - for anledningen med rørleggersprekk - fikset biffen i en vrien bortekamp for Liverpool.

Kommentar 06.des 2023 22:31