– Dette handler ikke om hvem av Cody Gakpo og Darwin Nunez som skal starte

Cody Gakpo spilte en god kamp mot LASK, men Jürgen Klopp sier at han ikke ser på troppen sin på den måten.

Det mangler ikke mål i dette Liverpool-laget. Til nå står Mohamed Salah med 13 scoringer, Diogo Jota med 8, Darwin Nunez med 7, og etter gårsdagen har Luis Diaz kommet opp på 5 og Cody Gakpo på 6 mål.

Det var Gakpo som startet mot LASK, og det gjorde han med to scoringer, han skaffet én straffe, traff treverket, og hadde også en annen stor sjanse. Det var tydelig at nederlenderen ikke har glemt hvordan det er å spille midtspiss selv om han også har vikariert i andre roller denne sesongen.

Da Jürgen Klopp snakket med pressen før Fulham-kampen, fikk han spørsmål om det nå var Gakpo vs Nunez om plassen som midtspiss, og hvordan det var etter Gakpo sin gode søknad om mer spilletid i den roleln.

– Nei, det handler ikke om det. Guttene trenger ikke å overbevise meg i kamper. Dette er troppen min og laget mitt, og de spiller. Dersom noen ikke er i fryktelig form og du tenker «herregud, hva skjer med ham?», og det har ikke skjedd på lang, lang tid, så tar vi bare en avgjørelse for kampen som kommer på disse tingene, svarte Klopp.

– Vi har den mest intense perioden i fotballverden i vente, og slik er det for alle lagene, så alle vil spille. Vi har allerede Diogo Jota ute, så det er ikke til hjelp, så vi må dele disse minuttene på ulike spillere. De må prestere. Ikke alltid i 90 minutter, men i 60-70 minutter og med full gass.

Jürgen Klopp mister ikke nattesøvnen

Manageren gjør det klart at dette ikke er et «problem» som holder ham våken om nettene.

– Darwin er i kjempeform, og det har ikke endret seg. Han er superviktig for oss, og at han ikke startet denne kampen har ingenting med andre faktorer å gjøre. Nå scoret Cody to mål, fantastisk, men betyr det at han må spille de neste fem kampene på rad? Andre spillere scorer også, det er ikke det det handler om, og Cody forventer heller ikke det, sier han.

– De må score, og det er jobben og det de ønsker, men det er ikke slik at jeg nå sliter med nattesøvnen og ikke vet hvordan jeg skal sette opp startelleveren. Så mange valgalternativer er det ikke, for å være ærlig.

Liverpool - Fulham spilles søndag kl. 15.00, og vises på TV3+ og Viaplay.

Liverpool har aldri startet mer overbevisende på Anfield

Har fått til noe kun ett lag tidligere har klart på toppnivå i England

Liverpools hjemmeform er strålende.

Innsikt Fre. 01.12. 11:39
«Det er bare 12 måneder siden mange trodde at Klopp-imperiet var i ferd med å smuldre opp. Han har motbevist dem»

Dette skriver avisene:«Det er bare 12 måneder siden mange trodde at Klopp-imperiet var i ferd med å smuldre opp. Han har motbevist dem»

«Mulighetene er uendelige» for Liverpool 2.0 etter nok en vellykket rotering av laget og 4-0-seier over LASK. Det skriver de engelske avisene.

Innsikt Fre. 01.12. 13:05