– At Jarell Quansah har stått frem slik er helt perfekt for oss

Liverpool valgte å ikke kjøpe midtstopper i sommer, og 20-åringen fra Warrington har tatt steget opp.

20 år gamle Jarell Quansah har hatt en fantastisk sesong så langt. Han startet august med å spille U21-fotball mot Everton, men siden den 4-0-seieren i «miniderbyet» på akademiet (som Liverpool forøvrig vant 4-0), har han kun vært med seniorlaget.

Debuten kom i den tøffe bortekampen mot Newcastle, da Liverpool hadde spilt lenge med ti mann etter at Virgil van Dijk var utvist i førsteomgangen, og Quansah kom inn for Joel Matip. Stillingen var fortsatt 1-0 til «the Magpies» da – før Darwin Nunez sine to mål snudde det.

Klopp snakket om Quansah på pressekonferansen etter kampen.

– For oss er dette helt perfekt. Jarell spilte en super kamp, sa Klopp på sin pressekonferanse.

– Hele forsvarslinjen vår i kveld, om vi starter fra høyre. «Joey», topp, topp, topp. Ibou, topp. At vi tok ham av var en medisinsk avgjørelse. Vi ville ikke ta noen sjanser og slike ting. Gi ham minutter, men ikke for lenge.

Jarell Quansah tok vare på sjansen

Quansah har ikke sett seg tilbake, og da han startet mot LASK på torsdag var det hans tiende kamp for de helrøde. Seks av kampene har vært fra start, og nå må en regne forsvareren som kom til akademiet i 2010 som et godt alternativ i midtforsvaret.

Liverpool lot Nathaniel Phillips gå til Celtic, og kjøpte ikke ny midtstopper, til manges frustrasjon på grunn av skadehistorikken til Matip, Ibrahima Konaté og Joe Gomez – samt at både Matip og van Dijk nå begge er 32 år gamle.

– Jarell spilte en super kamp, det er sant, og det kunne ikke vært bedre nyheter for klubben for å være ærlig. Før sesongen var det mange som fortalte oss at vi måtte kjøpe en midtstopper, sier Klopp.

GOD: Jarell Quansah var god igjen mot LASK.

GOD: Jarell Quansah var god igjen mot LASK.

– Vi visste at vi hadde Jarell. Om vi visste at han ville stå frem slik? Nei, egentlig ikke, men vi håpet det, så fremtiden er lys, og det er kult. Han er vår egen gutt, rolig med ballen, god i dueller, rask, nådeløs i de riktige øyeblikkene. Sammen med Caoimhin, som hadde et par redninger, hadde han kanskje de mest spektakulære defensive involveringene da han reddet oss noen ganger. Så det var veldig bra, og er gode nyheter for oss, sier Klopp.

Quansah signerte ny langtidskontrakt med klubben i mai, etter at han returnerte fra utlån i Bristol Rovers. Denne høsten har han også kommet inn i landslagsvarmen med tre kamper for England U21. Han fyller 21 i slutten av januar.

Trakk frem ungguttene som er tilbake etter langtidsskader

Trakk frem ungguttene som er tilbake etter langtidsskader

Om to uker kan det blir mer spilletid på Klopps juniorer.

Kan sende reservelaget til Brussel før United-kampen

Videre som gruppevinnerKan sende reservelaget til Brussel før United-kampen

Jürgen Klopp kan spare så mange spillere han vil før Manchester United-kampen.