Landslagssjef hyller Liverpools unge spillere

U21-landslagssjefen tror Liverpools unggutter kommer til å få strålende karrierer.

Lee Carsley har en fortid som Everton-spiller og hadde Liverpool som sin største rival i flere sesonger, men som trener for det engelske U21-landslaget har han lagt rivaliseringen til side og i stedet satset på flere av ungguttene til de røde. 

I sommer var Curtis Jones lagets beste spiller da de løftet trofeet i U21-EM, mens Harvey Elliott, som også var i troppen i sommer, nå har blitt en veldig viktig brikke i laget. 

Jones har nå blitt for gammel for U21-landslaget og må håpe at han klarer å spille seg inn i seniortroppen til Gareth Southgate. Skal vi tro Carsley bør mulighetene til det være gode. 

– Curtis er der oppe blant de mest talentfulle spillerne jeg har jobbet med. Han har alt du trenger som midtbanespiller. Han har bra kapasitet og fart, er sterk, kan score og levere målgivende pasninger, kan forsvare seg og forsere med ballen. Alt han trenger er sjansen til å vise seg frem. 

– Han har vært strålende hver gang jeg har sett ham, og trenger bare å holde seg frisk. Tidvis har han slitt litt med stabiliteten, men det har vært flott å se at han har tatt med seg det han leverte for oss i sommer inn i sesongen med Liverpool, sier Carsley ifølge Liverpool Echo.

Elliott fikk kapteinsbindet

Etter at Jones forsvant fra U21-landslaget har Elliott fått en mer fremtredende rolle. I oktober fikk han spille med kapteinsbindet for U21-landslaget, og han er en annen spiller Carsley har tro på. 

– Harvey er en annen spiller som har kvaliteter som smitter over på andre. Når vi først er ute på treningsfeltet er det vanskelig å få ham inn i garderoben igjen fordi han har så lyst til å spille og trene. 

– I Premier League har han hatt noen veldig gode innhopp denne sesongen, sier Carsley om 20-åringen, som har kommet inn fra benken og bidratt til å snu flere kamper for de røde. 

For U21-laget er Elliott nå blitt en leder. 

– Det er en spiller med et stort potensial. Han har utviklet seg mye både på og utenfor banen, og det å komme tilbake fra en så alvorlig skade som han hadde viser at han har mental styrke, og han har også funnet tilbake til det samme nivået han hadde før skaden, sier U21-landslagstreneren.

To andre spillere imponerer også

I novembertroppen finner vi også to andre røde. Jarell Quansah, som har vært en av høstens store overraskelser, og Tyler Morton, som imponerer på lån i Championship-klubben Hull.

– Det er spillere med stort potensial, og de fortjener sin plass i troppen, sier Carsley. 

49-åringen har latt seg imponere av Quansah denne sesongen. 

– Han er veldig moden for alderen og virker å være i mental balanse. Det virker som han er klar uansett hvilken utfordring som kommer, og det samme gjelder for de andre spillerne også. 

– Det er ingen til om at han er høyt verdsatt i Liverpool, og du kan se at han drar nytte av det i måten han spiller på. Nå håper jeg han kan spille noen kamper for oss. Han har fått sin debut, men som alle andre håper han å starte kamper, og han gjør alt riktig så langt, sier Carsley. 

Lørdag skal Englands U21-landslag møte Serbia på bortebane, før det blir hjemmekamp mot Nord-Irland tirsdag kveld i kvalifiseringen til U21-EM. Den kampen spilles på Goodison Park, så det blir kort vei hjem for Elliott og Quansah etter denne landslagssamlingen. 

Se alle Liverpools scoringer i Premier League denne sesongen

Se alle Liverpools scoringer i Premier League denne sesongen

Mange perler blant Liverpools 27 scoringer så langt.

Hva kan vi forvente av Liverpool i januarvinduet?

Hva kan vi forvente av Liverpool i januarvinduet?

De to siste årene har vist at Liverpool ikke er fremmed for å handle spillere i januar.

Innsikt 16.nov 17:31