Det var en konkret grunn til at Diaz og Elliott ble benket

Da Liverpool slo Brentford på søndag var det to overraskelser i startoppstillingen.

At Cody Gakpo skulle ta en rolle på som indreløper i søndagens kamp mot Brentford var en overraskelse fra Jürgen Klopp, som stilte med en midtbane med Wataru Endo, Dominik Szoboszlai og Gakpo, som ikke har spilt i den posisjonen siden sommerens pre-season og helt i starten av sesongen.

Det var Harvey Elliott som måtte vike, i en kamp der en forventet at 20-åringen skulle starte med alle spillerne som var ute, og etter flere gode innhopp i ligaen den siste måneden.

At Diogo Jota fikk starte foran Luis Diaz var kanskje ikke like overraskende, og portugiseren scoret sitt åttende mål på 16 kamper denne sesongen i denne kampen.

Det var én konkret grunn til at Jürgen Klopp valgte som han gjorde i akkurat denne kampen, og det var Brentfords dødballer

STARTET: Cody Gakpo startet på midtbanen mot Brentford.

STARTET: Cody Gakpo startet på midtbanen mot Brentford.

Prioriterte hodestyrke

Klopp snakket mye om Brentfords dødballer før kampen, både på pressekonferansen og til reporterne før avspark, og derfor prioriterte han hodestyrke i denne kampen.

Gakpo er 191 cm høy, mens Elliott er 170 cm. Jota er bare 178 cm, like høy som Diaz, men Jota er kjent for sin hodestyrke der Diaz er en av klubbens beste teknikere langs bakken. Wataru Endo, som kom inn for suspenderte Alexis Mac Allister, er også 178 cm, og er veldig god i lufta.

– Problemet var ikke lagoppstillingen, lagoppstillingen var veldig bra. Problemet var med endringene, mot et dødballag, at de er litt mindre. Dersom du tar av spillere som er gode i lufta og setter inn spillere som er gode langs bakken, så er ikke det fantastisk. Det var situasjonen, men utenom det er det en veldig god stall. Guttene som var på benken i dag koste seg. James McConnell kom inn og hadde en god opplevelse også. Det var en god dag, sa manageren til BBC.

Klopp hadde en veldig ung benk i søndagens kamp, der Diaz var den eneste utespilleren over 20 år. Klopp snakket om dødballene og valgene til pressen etter kampen ifølge thisisanfield.com

– Problemet vårt var at vi hadde en veldig ung benk. I en kamp med så mange dødballer, der Harvey og «Lucho» ikke er spesialister på dødballer imot jeg kan sette inn, var det litt vrient, la meg si det slik, sier Klopp.

– Mange måtte spille veldig, veldig lenge, for Brentford forandret aldri på noe. De endret på detaljer, men ikke den generelle planen sin. Dersom de kommer under 1-0, ingen problem, 2-0, så håper en på en dødballscoring og kamp igjen. Vi kom gjennom den perioden med seks dødballer imot. Jeg vet ikke hvordan det skjedde, at de hadde seks cornere uten å score. Det var bare bra av oss, fokus, arbeidsinnsats, og i tillegg til det spilte vi fotball.

– Ble kontaktet av et par klubber som ville gjenskape det vi gjorde i Liverpool

– Ble kontaktet av et par klubber som ville gjenskape det vi gjorde i Liverpool

Tidligere research-direktør Ian Graham har nå fokus på sitt nye firma, og er ikke interessert i å gå til en av Liverpools rivaler.

– Endo var veldig, veldig god

– Endo var veldig, veldig god

Wataru Endo startet sin andre Premier League-kamp.