Hyller sin nye rekkekamerat

Harvey Elliott er imponert over sin nye lagkamerat Ryan Gravenberch.

Kampen om plassen har blitt tøffere denne sesongen, og Harvey Elliott har måttet nøye seg med å være innbytter i sesongens fem første ligakamper. Men i stedet for å være snurt, velger unggutten å se positivt på situasjonen.

20-åringen virker i stedet å være glad for å ha fått mer kvalitet inn i laget. Torsdag spilte han sammen med to av dem på midtbanen, i form av Ryan Gravenberch og Wataru Endo, og det var spesielt førstnevnte som imponerte.

– En utrolig prestasjon. Vi vet hva Ryan tilfører i form av å være en dynamisk spiller, og det viste han i denne kampen. Han var strålende og fikk en flott start på sin Liverpool-karriere, sier Elliott til liverpoolfc.com.

Ønsker de nye velkommen

Selv har Elliott tatt ansvar som innbytter denne sesongen. Han har spilt en viktig rolle i snuoperasjonene til de røde, og han var blant annet involvert i ledermålet til Luis Diaz i Linz på torsdag.

Den unge spilleren virker å være blant flere som har fått et løft av sommerens spillerkjøp i Liverpool. I stedet for å frykte den økte konkurransen om plassen, har Elliott fokus på at nykommerne skal føle seg velkommen.

Wataru Endo er blant Liverpools nye signeringer.

Wataru Endo er blant Liverpools nye signeringer.

– Det kan være vanskelig å komme inn i et nytt miljø og et nytt lag og bli kastet inn i kamper som dette, men Ryan og Endo gjorde det bra, i likhet med resten av laget som spilte. Nå må vi bare bygge videre på dette inn mot de neste kampene, sier Elliott.

Elliott er nå midtbanespilleren i Liverpool med tredje flest kamper for klubben, etter at Jordan Henderson, James Milner, Naby Keita og Alex Oxlade-Chamberlain forsvant i sommer.

Slik ser listen ut med de nåværende midtbanespillerne: 

Curtis Jones - 100 kamper
Thiago - 97
Harvey Elliott - 72
Stefan Bajcetic - 20
Alexis Mac Allister - 6
Dominik Szoboszlai - 6
Wataru Endo - 4
Bobby Clark - 2
Ryan Gravenberch - 2

Et nytt lag

Med en nykomponert midtbane er det ikke bare ferskingene i troppen som må bruke tid på å lære seg Jürgen Klopps system. Elliott sier at hele laget må hjelpe hverandre med å prestere best mulig denne sesongen.

– Vi kommer til å ha bruk for alle sammen, og alle kommer til å spille en viktig rolle.

– For min del handler det om å ta innover meg hva det å spille for Liverpool betyr, og å spille med et smil om munnen. I tillegg jobber jeg så hardt jeg kan og gir alt for drakten og supporterne, og prøver å være et godt eksempel for de nye spillerne, sier han.

Avslører hvilken rolle han ble tildelt av Klopp

Avslører hvilken rolle han ble tildelt av Klopp

En målgivende, tre poeng og 80 minutter i beina ble fasiten etter Gravenberchs første kamp fra start.

Nyheter 22.sep 08:55
Gravenberch ble byttet ut med krampe

Gravenberch ble byttet ut med krampe

Nederlenderen er heldigvis ikke skadet.

Nyheter 21.sep 22:13