Avslører hvilken rolle han ble tildelt av Klopp

En målgivende, tre poeng og 80 minutter i beina ble fasiten etter Gravenberchs første kamp fra start.

Ryan Gravenberch var en av flere Liverpool-spillere som fikk sin første kamp fra start denne sesongen, og nysigneringen leverte varene i en tøff bortekamp i Østerrike.

21-åringen viste frem flotte raid fra midtbanen og en god fysikk, men det var ingen tvil om at han også var rusten. Likevel jobbet han midtbanespilleren utrettelig og ble til slutt byttet ut med krampe på slutten av oppgjøret.

Etter kampslutt var det en fornøyd Gravenberch som stilte opp til intervju.

– Vi startet ikke veldig bra, men vi viste mentalitet og snudde kampen, så jeg er veldig fornøyd. For min egen del var mye bra, men det ble også litt slurvete til tider, så jeg må jobbe med det, sa han til liverpoolfc.com.

Prestasjonen kulimerte i et flott innlegg til Luis Diaz, som satte inn 2-1 målet midtveis i andre omgang. 21-åringen forklarer hvordan han så situasjonen.

– Jeg så rommet som åpnet seg, og at Harvey (Elliott) sendte ballen til meg. Jeg tok hodet opp, og så Lucho (Diaz). Det var en fin crosser og en flott avslutning.

Fri rolle på midtbanen

Jürgen Klopp plasserte nederlenderen på midtbanen sammen med Wataru Endo og Harvey Elliott, en trio som aldri hadde spilt sammen før i går kveld. Det skapte problemer før pause, men mye falt på plass i den andre omgangen.

Han deler hvilke instruksjoner han fikk fra tyskeren før kampen.

– I går etter trening, kom han til meg og sa jeg skulle spille med en frihet, at jeg kunne gjøre hva jeg ville. Selvfølgelig må du fortsatt gjøre dine oppgaver, men jeg fikk en fri rolle for å vise meg frem, forklarte Gravenberch.

En bortekamp på en humpete gressmatte i Linz er kanskje ikke det beste stedet for en ballsikker nederlenderen, men 21-åringen klarte seg godt. Det blir også ekstra vanskelig når hjemmefansen prøver å gjøre livet surt for bortelagets spillere.

– Det var selvfølgelig forventet, men det var også slik i Ajax og Bayern München. Det ble tydelig da de scoret det første målet. Publikum stod bak laget, men vi var tålmodige og snudde kampen, og det er vi veldig fornøyd med, avsluttet han.

– Selvtilliten deres vokste, og vår frustrasjon økte

– Selvtilliten deres vokste, og vår frustrasjon økte

Jürgen Klopp vet hva som gikk galt før pause, men han sliter med å forklare hvorfor.

Nyheter 21.sep 23:21
Gravenberch ble byttet ut med krampe

Gravenberch ble byttet ut med krampe

Nederlenderen er heldigvis ikke skadet.

Nyheter 21.sep 22:13