Videre som gruppevinnerKan sende reservelaget til Brussel før United-kampen

Jürgen Klopp kan spare så mange spillere han vil før Manchester United-kampen.

Liverpool gjorde jobben og knuste LASK 4-0, i en kamp der seiersmarginen kunne vært mye større. At de røde skulle vinne ville ikke gitt høy odds – men det som skjedde i den andre kampen i gruppe E gjorde det til en perfekt kveld.

Favoritten Toulouse, som slo Liverpool 3-2 tidligere i november, klarte ikke å score mot Union Saint-Gilloise. Hadde Toulouse vunnet kampen, slik en forventet, ville det fortsatt stått noe på spill i siste gruppespillskamp torsdag 14. desember.

Da kunne en fortsatt risikert å måtte spille playoff i Europa League 15. og 22. februar, mot lagene som kommer inn fra Champions League. Det slipper Liverpool nå, og er videre til åttendedelsfinalen som gruppevinnere med én kamp til gode.

Neste gang Liverpool skal spille Europa League er torsdagene 7. og 14. mars.

Kan sende reservelag til Brussel

Det er ikke så sannsynlig at det kommer til å skje, men dersom Jürgen Klopp ønsker det kan han nå sende et rent reserve- eller juniorlag til Brussel og den siste kampen mot Union Saint-Gilloise om han vil.

Den kampen spilles torsdag 14. desember kl. 18.45 – tre døgn før Manchester United kommer til Anfield. Samme uke får United besøk av Bayern München i en kamp de må vinne, så de kan ikke spare spillere.

Klopp har fått tidenes førjulsgave dersom han vil spare sine beste, og så får vi se om han velger å gjøre det. Vi husker fortsatt tilbake til kampen borte mot Midtjylland i 2020, der Liverpool sikret avansementet, men stilte et sterkt lag.

Det skal også tas med at summen for å vinne en kamp i Champions League den sesongen var verdt 2,5 millioner pund. En seier i gruppespillet i Europa League er verdt 550 000 pund.

Med Jotas skade kunne ikke timingen vært bedre for Gakpos sesongbeste

Spillerbørs og folkebørs etter Liverpool - LASKMed Jotas skade kunne ikke timingen vært bedre for Gakpos sesongbeste

Liverpool hadde ingen problemer mot LASK, på en kveld der det kunne blitt langt flere mål.

Kommentar 30.nov 22:50
Det var klasseforskjell og Liverpool er videre som gruppevinner

Det var klasseforskjell og Liverpool er videre som gruppevinner

Kamp 02.sep 09:18