Guardiola roser Klopp før toppkampen– Han har gjort meg til en bedre manager

Jürgen Klopp er manageren som har gitt Guardiola størst utfordring de siste årene, og spanjolen legger ikke skjul på respekten han har for Liverpools tyske trener.

Siden Jürgen Klopp og Pep Guardiola tok over Liverpool og Manchester City i henholdsvis 2015 og 2016, har lagene over tid utviklet seg til å bli hverandres største konkurrenter. 

Med unntak av forrige sesong da Arsenal lenge så ut til å kunne ta tittelen foran Guardiolas menn er det kun Klopps mannskap som har vært reelle utfordrere for Manchester City, som har vunnet fem av de siste seks Premier League-titlene. 

Da Guardiola møtte pressen før lørdagens storkamp, understreket han påvirkningen Klopp har hatt på ham som manager. 

Jevn historie

– Han har absolutt gjort meg til en bedre manager. Absolutt. Han har fått meg til å reflektere over mange ting på grunn av problemene han har skapt for oss. 

Klopp og Guardiola har møttes på trenerbenken ved 28 anledninger, og det er ingen av dem som har møtt andre managere flere ganger enn det. Det betyr at de kjenner hverandre godt. 

– Vi har vært mange år i fotballen og har møttes flere ganger - ikke bare her, men i Dortmund også. Det har alltid vært store rivaler, og gode kamper for begge lag med en offensiv tilnærming. Det har alltid vært attraktive kamper. 

På de 28 møtene er Klopp marginalt bedre med tolv seiere mot Guardiolas elleve. Den spanske manageren sier han har måttet tilpasse seg tyskerens mannskap.

– Jeg har sagt det mange ganger, men han har gjort meg til en bedre manager gjennom lagene hans og hvordan han setter opp laget, forklarer Guardiola. 

DISKUSJON: Guardiola uttrykker sin misnøye med en situasjon på banen.

DISKUSJON: Guardiola uttrykker sin misnøye med en situasjon på banen.

Etterlater rom

Selv om mye har endret seg ved Liverpool siden forrige gang lagene møttes i april, er Guardiola tydelig på at lagets stil fortsatt er den samme. 

– Vi er gamle venner og har kjent hverandre lenge. Det er mange nye spillere nå siden starten, men stilen er ganske lik. Nå trekker Trent Alexander-Arnold oftere innover i banen, men ellers er det ganske likt. Liverpool har vært våre beste rivaler, og vi ser frem til kampen. 

Motstandernes manager mener Klopps spillestil passer bra mot Manchester City. 

– Måten vi spiller på passer dem bra ettersom vi etterlater store rom bakover som de kan kontre i. De har løpssterke spillere med Diaz, Darwin Nunez og Salah. Nå har de Szoboszlai og Gravenberch også som gjør det. De er et fantastisk fotballag, understreker Guardiola. 

– Vi må prøve å spille vårt spill, men vi vet at det blir vanskelig å slå dem uansett. Det er tett i toppen, og hvis vi mister poeng kan vi falle langt på tabellen. 

Under kan du se hva Manchester Citys manager hadde å si på pressekonferansen før kampen. 

– Jeg elsker å spille 13:30

Vil fulgte fredagens pressekonferanse direkte fra 14:30: – Jeg elsker å spille 13:30

Liverpools siste Premier League-kamp for november er en stor en.

Ber supporterne oppføre seg på Etihad

Ber supporterne oppføre seg på Etihad

De to rivalene har sendt oppfordringer til supporterne etter flere uheldige hendelser de siste årene.