Flere av Citys spillere blir hjemme i landslagspausen

Skadebekymringer for Pep Guardiola - eller bare en mulighet til å gi spillerne litt fri?

Manchester City har klart seg gjennom høsten uten skader på de største stjernene, med unntak av Kevin De Bruyne, som har vært ute helt siden sesongstarten i august. Men nå ser det ut til å balle på seg for Pep Guardiola. 

Flere av spillerne til de lyseblå har trukket seg fra sine landslagstropper, og blir dermed igjen i Manchester gjennom landslagspausen. Så blir spørsmålet om noen av dem rekker kampen mot Liverpool neste helg og at Guardiola kjører et aldri så lite taktisk spill for å holde spillerne friske og raske, eller om skadene faktisk er så alvorlige at de går glipp av storkampen. 

Tirsdag ble det kjent at målvakt Ederson dropper turen til Sør-Amerika på grunn av en skade i foten han pådro seg i søndagens kamp mot Chelsea, der han slapp inn fire mål. Det medfører at Alisson rykker frem som førstekeeper for Brasil, som møter Colombia og Argentina i løpet av denne samlingen. Den siste kampen spilles natt til onsdag og vil føre til at målvakten, i likhet med Alexis Mac Allister og Citys Julian Alvarez, kommer sent hjem før oppgjøret på Etihad. 

Alisson og Ederson kjemper om spilletid på landslaget.

Alisson og Ederson kjemper om spilletid på landslaget.

Skulle Ederson være ute er det Stefan Ortega som får jobben med å vokte buret for de regjerende seriemesterne. Det har han gjort med hell tidligere - han spilte blant annet FA-cupfinalen mot Manchester United i mai, da City løftet trofeet. 

Stones, Aké og Kovacic også ute

Tirsdag ble det også kjent at midtbanespiller Mateo Kovacic holder seg hjemme, og ikke er med når Kroatia spiller viktige EM-kvalifiseringskamper mot Latvia og Armenia. Ifølge landslagssjef Zlatko Dalic er det snakk om en kjenning i muskelen, og skaden virker ikke å være alvorlig. 

Da er det mer spennende å se hvordan det går med John Stones, som har blitt en veldig viktig spiller for City, i en liknende rolle av den Trent Alexander-Arnold har i Liverpool. Stones stod over helgens kamp mot Chelsea, og Guardiola uttalte at han ikke vet om engelskmannen blir klar mot de røde. Han har meldt forfall til landslagssamlingen med England. 

Det har også Virgil van Dijks landslagskamerat på Nederland, Nathan Aké, gjort. Heller ikke han var i troppen mot Chelsea, og det er usikkert hvor lenge forsvarsspilleren er ute. 

For Liverpools del er det også noen spillere som håper å bli skadefrie før møtet med Manchester City. Håpet er at Curtis Jones, Ryan Gravenberch og Ibrahima Konaté blir klare til kampen. Ingen av dem skal i aksjon for noen landslag den neste uken. Heller ikke Joe Gomez sin skade skal være alvorlig. 

Mange spillere kjemper altså for å rekke kampen mellom de to rivalene. Så får vi se hvem som blir klare. 

City kan få hjelp fra Liverpool-supporter Solbakken

City kan få hjelp fra Liverpool-supporter Solbakken

Liveblogg Man. 13.11. 17:39
– Jeg så rundt meg i garderoben, og det føltes som vi var et U23-lag

– Jeg så rundt meg i garderoben, og det føltes som vi var et U23-lag

Liverpool-troppen har blitt yngre, men kapteinen ser ikke at det skal være noe hinder for å kjempe om seriegull.

Nyheter Tir. 14.11. 16:44