Ber supporterne oppføre seg på Etihad

De to rivalene har sendt oppfordringer til supporterne etter flere uheldige hendelser de siste årene.

Nok en gang har Liverpool FC og Manchester City FC sendt ut en melding til supporterne i forbindelse med et møte mellom lagene. I meldingen oppfordrer de supporterne til å oppføre seg før, under og etter kampen. Det skriver The Telegraph

«De to klubbene har vært desperate etter å få slutt på den fiendtlige atmosfæren som har preget de seneste møtene mellom lagene, og har igjen tatt kontakt med fansen for å forhindre flere problemer», skriver avisen. 

Politiet har også gjort sitt for å minske risikoen for bråk mellom supporterne. Denne gangen er det nemlig ikke tv-selskapene som skal ha skylden for at Liverpool spiller tidligkamp. Det var Manchester-politiet som ba om at avspark ble flyttet fra 18.30 til 13.30. 

Jürgen Klopp har vist sin misnøye med den avgjørelsen, men heldigvis ser det ut til at han kan stille et slagkraftig lag i lørdagens storkamp. Alle søramerikanerne var tilbake på trening torsdag, og det samme var fem spillere som har vært ute med skade. 

Kasting av gjenstander og sjikanerende sang

Det er ikke bare ute på banen Liverpool og Manchester City har vært rivaler de siste årene. De to suverent beste lagene i England siden 2018 har møttes til mange intense oppgjør, og det har ført til at supporterne har utviklet et noe anstrengt forhold til hverandre. 

I 2018 måtte Liverpool beklage etter at Manchester Citys lagbuss ble truffet av flasker som ble kastet av hjemmelagets supportere i forbindelse med møtet mellom lagene i Champions League-kvartfinalene. I vår var det Liverpools lagbuss som ble angrepet, og hendelsen ble etterforsket av politiet. 

Voldsom stemning utenfor Anfield i 2018.

Voldsom stemning utenfor Anfield i 2018.

Forrige sesong ble det også rettet anklager mot Liverpool-supporterne da det ble hevdet at det ble kastet mynter i retning av Pep Guardiola på Anfield. Myntkasterne ble aldri identifisert, men politiet etterforsket en liknende hendelse da en ung City-supporter ble truffet av et plastglass fylt med mynter da lagene møttes i ligacupen på Etihad i desember. 

Etter kampen på Anfield måtte Manchester City på sin side beklage da deler av bortefeltet sang nedsettende og sjikanerende sanger om Hillsborough-tragedien. Klubben forpliktet seg også til å gi supporterne sine en opplæring og historietime om tragedien. 

Om fotballen får komme i fokus på lørdag eller om det blir flere hendelser utenfor banen gjenstår å se. Kampen har avspark klokken 13.30. 

Se 26 bilder fra torsdagens treningsøkt

Stor bildekarusell: Se 26 bilder fra torsdagens treningsøkt

Torsdagens treningsbilder viser at Liverpool kan stille med et slagkraftig mannskap mot Manchester City.

Tilbake i trening for første gang på fire måneder

Tilbake i trening for første gang på fire måneder

Conor Bradley er endelig tilbake.