Liverpool og City knuser konkurrentene – selv etter en tung fjorårssesong

Ingen lag har vært i nærheten av lørdagens motstandere de siste årene.

På lørdag venter Liverpools kanskje største test denne sesongen, når Jürgen Klopp tar med seg Liverpool-troppen til Etihad for å møte Pep Guardiolas City-mannskap.

De siste årene har bydd på vanvittige tittelkamper mellom de to rivalene, og i et historisk perspektiv har oppgjørene dem i mellom blitt svært viktige kamper i jakten på tittelen.

I 2018/19-sesongen endte de lyseblå på 98 poeng, ett poeng foran Liverpool. Da endte oppgjøret på Etihad med en 2-1 seier til hjemmelaget. Med poeng, ville de røde teknisk sett vunnet serien den sesongen.

Den samme historien ble igjen et faktum for to år siden, da City på ny vant Premier League med ett poeng. Da endte lørdagens kamp med 2-2. Med seier hadde Liverpool igjen tatt seg forbi City ved slutten av sesongen.

Det er selvfølgelig ikke direkte fakta, for historien kunne blitt en helt annen om Liverpool vant de to kampene, men det viser også hvor viktige oppgjørene mellom lagene har vært de siste sesongene.

KNEPEN SEIER: Ruben Dias kunne løfte trofeet med Manchester City i 2021/22-sesongen, rett foran Liverpool på andreplass.

KNEPEN SEIER: Ruben Dias kunne løfte trofeet med Manchester City i 2021/22-sesongen, rett foran Liverpool på andreplass.

Knuser konkurrentene

Helt siden Pep Guardiola tok over Manchester City før 2016/17-sesongen, har lørdagens motstandere vært de to største i Premier League, med ganske god margin. Det er kanskje litt overraskende, med tanke på de rødes svake fjorårssesong.

Da endte Klopps mannskap på en femteplass, 22 poeng bak et suverent City-lag på tabellen. Slik blir det forhåpentligvis ikke denne sesongen, og historisk sett virker det også usannsynlig.

Ifølge ferske tall fra Squawka har de to rivalene nemlig tatt klart flest poeng siden Guardiola kom til Premier League, og det er et godt stykke ned til tredjeplassen.

Poeng siden starten av 2016/17-sesongen:

653 poeng - Manchester City

602 poeng - Liverpool

512 poeng - Tottenham

510 poeng - Manchester United

505 poeng - Arsenal

502 poeng - Chelsea

Det er kanskje umulig å konkurrere mot en så rik klubb som Manchester City, men Klopp og Liverpool har vært den eneste klubben som faktisk har klart det de siste sesongene. De lyseblå har vunnet fire av de siste fem Premier League-trofeene, med bare Liverpools 2019/20-sesong som unntaket fra regelen.

Arsenal var nære lenge i fjor, men endte til slutt fem poeng bak dem etter en svakere vårsesong. Mye tyder på at det er Liverpool (sammen med Arsenal) som igjnen må ta opp kampen med Guardiolas menn, og det starter for alvorlig på lørdag.