– Tre poeng er alt som betyr noe i slike kamper

Liverpool kan klatre til tabelltopp med seier på lørdag.

Kostas Tsimikas returnerte til Liverpool tidligere enn de andre landslagsspillerne denne uken. Grekeren var ikke med mot Frankrike, og valgte heller å reise til Merseyside for å være 100% klar til lørdagens kamp.

Det er ikke sikkert at venstrebacken får muligheten, for Joe Gomez, som også skal være skadefri, kan også foretrekkes for sine defensive egenskaper.

Med startplass eller ikke, er iallfall Tsimikas veldig klar for møtet med serielederne.

– De er veldig, veldig gode på hjemmebane, men vi er Liverpool. Vi vil dra dit for å spille vår fotball, gi absolutt alt og vinne kampen. Jeg tror det eneste som betyr noe i slike kamper er å ta tre poeng. Det skal vi prøve på, sier han til liverpoolfc.com.

REVANSJE?: Pep Guardiola valgte å juble foran Liverpools venstreback da lagene møttes i april.

REVANSJE?: Pep Guardiola valgte å juble foran Liverpools venstreback da lagene møttes i april.

Tsimikas og Liverpool-troppen vet hva som venter på Etihad. I april gikk de røde på en solid smell, og tapte hele 4-1 mot de lyseblå etter scoringer av Julian Alvarez, Kevin de Bruyne, Ilkay Gundogan og Jack Grealish. Mohamed Salah scoret Liverpools mål.

– Alle vet at vi møter et veldig bra lag. De er alltid der, og vant Premier League, Champions League, og tok The Treble i fjor. Vi må se på det som en finale, for jeg mener det er to av de beste lagene i verden som møtes.

Før tidligkampen på lørdag topper Manchester City tabellen, med Liverpool og Arsenal ett poeng bak. Tottenham og Aston Villa følger tett bakover. Det er dermed jevnt i toppen for øyeblikket.

– Begge lagene trenger tre poeng i denne kampen, og er vi 100% fokuserte og klare til å gi alt, kan vi vinne. Nå handler det om å bygge opp momentum igjen, og vi er også i god form. Igjen, vi må spille vår fotball, gi alt og så får vi se hva det blir til etter kampen.

FIRE IMOT: Manchester City gikk inn i landslagspausen etter fire baklengsmål mot Chelsea.

FIRE IMOT: Manchester City gikk inn i landslagspausen etter fire baklengsmål mot Chelsea.

Hyller angrepsspillerne

Liverpools angrepsrekke kommer tilbake med høy selvtillit etter landslagspausen. Mohamed Salah scoret fire mål og Darwin Nunez tre. Luis Diaz avgjorde kampen alene mot Brasil med to scoringer, og også Cody Gakpo og Diogo Jota leverte målpoeng for sine landslag.

Tsimikas er veldig glad for å ha Salah og Nunez, Liverpools eminente duo på topp, på samme lag som seg selv.

– Det er jobben hans (Nunez). Han må score mål og laget må vinne. Sammen med Mo (Salah), de må levere, Lucho (Luis Diaz) også. De er alle veldig, veldig gode spillere.

I slike toppkamper er det ofte tilfeldigheter og individuell briljanse som avgjør kampene. Både Liverpool og City har flere i den kategorien, noe som kan tale til bortelagets fordel i en slik type kamp.

– Det er svært viktig for laget å ha slike spillere for å vinne fotballkamper. Jeg tror og håper at de vil score flere og flere mål i fremtiden, og at vi til slutt når målene våre, avslutter grekeren.

Manchester City - Liverpool sparkes i gang lørdag 13.30. Kampen sendes direkte på V Sport PL. 

Liverpool og City knuser konkurrentene – selv etter en tung fjorårssesong

Liverpool og City knuser konkurrentene – selv etter en tung fjorårssesong

Ingen lag har vært i nærheten av lørdagens motstandere de siste årene.

Konate melder seg klar til City-kampen på sosiale medier

Konate melder seg klar til City-kampen på sosiale medier

Midtstopperen ser ut til å ha blitt kvitt skaden han pådro seg like før landslagspausen.