Forklarer hvorfor han ikke spilte mot Frankrike

Grekeren er ikke skadet og er 100% klar for å møte Manchester City på lørdag.

Mange ble kanskje skeptisk og småredd da Hellas annonserte lagoppstillingen sin mot Frankrike i går kveld. Tsimikas, som er fast inventar på laget, var ikke med fra start eller på benken.

Det var han i treningskampen mot New Zealand få dager tidligere, og på sosiale medier begynte flere å bli redd for at grekeren også er skadet, sammen med Andy Robertson.

Det stemmer ikke, og til liverpoolfc.com forklarer venstrebacken hvorfor han ikke var involvert tirsdag kveld.

– Jeg kunne ikke spille den kampen fordi jeg ville få en utestengelse på det neste gule kortet. Da ville jeg ikke vært tilgjengelig i playoff-kampene i mars, og de er viktigere enn gårsdagens kamp.

Hellas var nemlig ute av EM-kvalifiseringen før den siste landslagspausen. Over nyttår venter Kasakhstan i semifinalen og Georgia eller Luxembourg i Nations League. Vinneren får en plass i EM i Tyskland.

– Jeg bestemte meg for å komme tilbake til laget, bruke den ekstra tiden med troppen og være klar (til City-kampen). Det var mitt valg, og dette ønsket jeg å gjøre fordi vi ofte får 12.30 kamper etter landslagspausen. Spillere som har spilt kamper langt vekke returnerer ikke før en dag eller to før kampen, fortsetter han.

SENT HJEMME: Alisson og Alexis Mac Allister spilte mot hverandre i natt. Duoen ventes tilbake på Merseyside i løpet av dagen.

SENT HJEMME: Alisson og Alexis Mac Allister spilte mot hverandre i natt. Duoen ventes tilbake på Merseyside i løpet av dagen.

Kjemper om en startplass

Det er ikke sikkert at Tsimikas vil få muligheten fra start mot Manchester City, for Joe Gomez, som er en bedre spiller i det defensive spillet, har ikke vært involvert med landslaget den siste uken. Det blir spennende å se hvem Klopp velger på lørdag.

Grekeren har heller ikke vært i kjempeform, selv om han leverte to målgivende pasninger mot Brentford like før høstens siste landslagspause.

– Jeg var ikke i min beste form før den kampen. Jeg forsøker å kjempe meg tilbake, være den spilleren jeg har vært tidligere, med målgivende pasninger, løp, solid i forsvar og være overalt på banen.

Det begynner nemlig å bli en stund siden vi fikk se det beste av den hardtarbeidende venstrebacken. Mot City, i en av sesongens viktigste kamper, kan det snu for grekeren med en ny god prestasjon.

– Jeg må fortsette å levere den samme lidenskapen (som mot Brentford). Ting kan skje i fotballen, for det er en vanskelig sport. Det er opp til meg å fortsette det gode spillet og skape sjanser for laget, avslutter han.

536 minutters forskjell som kan vitne om utspekulert plan fra Guardiola

536 minutters forskjell som kan vitne om utspekulert plan fra Guardiola

Stor forskjell på kampbelastningen mellom de to troppene som møtes i lørdagens toppkamp på Etihad.

15 mål og fire målgivende pasninger. Nå er Liverpool-spillerne i fyr og flamme også på landslaget

15 mål og fire målgivende pasninger. Nå er Liverpool-spillerne i fyr og flamme også på landslaget

Landslagssamlingen i november kan ha gitt verdifull selvtillit for mange av Liverpools spillere.

Innsikt 22.nov 12:26