City har vunnet 23 kamper på rad hjemme før Liverpool-kampen– Vi møter det beste laget i verden de siste årene

Manchester City står med 23 seiere på rad på Etihad og Liverpool har ikke vunnet der i ligaen siden 2015. Allikevel er Klopp offensiv før lørdagens kamp.

Selv om det spøkes mye med «atmosfæren» på Manchester Citys hjemmearena Etihad Stadium målt opp mot Anfield og andre historiske fotballstadioner, har det blitt et vanskelig sted å komme for Jürgen Klopp og Liverpools del. 

For å finne forrige Liverpool-seier på Etihad Stadium i Premier League må vi tilbake til 2015 da Klopp nylig hadde ankommet Merseyside. Den gang var Roberto Firmino, Phillipe Coutinho og Martin Skrtel målscorene. 

Samtidig har Pep Guardiolas mannskap en rekke på 23 seiere på rad på hjemmebane før Liverpool gjester Etihad Stadium lørdag. Statistikken er med andre ord ikke i Liverpools favør før storkampen på lørdag. 

Klopp ble konfrontert med tallene da han møtte pressen før kampen mot Manchester City. 

Best i verden

– Lørdag blir vanskelig, det er det ingen tvil om. Vi møter det som har vært det beste laget i verden de siste årene, så det hadde vært en utfordring for alle lag i verden. Men vi skal gi det et forsøk uansett. 

Han sier seiersrekken til motstanderne må brytes en gang, og bruker den ubeseirede rekken Liverpool hadde på Anfield en lang stund som eksempel. 

– Det jeg vet er at jo lenger enn slik rekke går, jo større blir sannsynligheten for at den ryker. Vi hadde en fin rekke også, og så røk den mot Burnley. De er et vanvittig sterkt lag, og det er ingenting jeg kan si som vil gjøre dem svakere. Da hadde jeg gjentatt det igjen og igjen. 

Tyskeren bruker ikke krefter på å se tilbake på kampene som har vært , og fokuserer heller på hvordan de kan gjøre livet surt for Guardiolas menn. 

– Det blir en tøff kamp, men det som skjedde i fjor, året før det, for to år siden eller for tre år siden, er bare historie. Vi må være klare til lørdag, og det skal vi prøve å bli. Jeg har sagt det en million ganger, men hvis vi gjør det ukomfortabelt for dem har vi en sjanse. Hvis de føler seg komfortable er det ingen som slår dem. 

FORBEREDER TROPPENE: Klopp i samtale med Mac Allister før City-kampen.

FORBEREDER TROPPENE: Klopp i samtale med Mac Allister før City-kampen.

Kampen som har alt

Klopp vektlegger duellspillet som en viktig faktor om laget skal vinne, og sier at han hadde fått med seg et oppgjør mellom lagene uansett hvor han hadde vært i verden. 

– Vi må vinne de avgjørende duellene på banen. For å klare det må vi være nære nok i de avgjørende duellene, og da må vi være kompakte. I tillegg til det må vi spille fotball. Det er utfordrende, men spennende. 

– Det blir en super-spennende fotballkamp, en kamp jeg hadde sett hvor enn jeg hadde vært på kloden. Det hadde jeg virkelig. Hvorfor skulle man ikke ha sett denne kampen? Den har alt. 

Han håper laget er godt nok forberedt til å ha muligheten til å overliste Guardiolas mannskap, og at de tar den hvis den byr seg. 

– For oss handler det ikke om å glede oss, det handler om å forberede oss skikkelig. Vi vet at vi må være på vårt beste for å ha en mulighet. Hvis vi får muligheten, må vi ta den. Vi får se hvordan det går. 

Gomez, Gravenberch, Jones og Konaté alle aktuelle for spilletid mot City

Skadeoppdatering: Gomez, Gravenberch, Jones og Konaté alle aktuelle for spilletid mot City

På skadefronten ser det bra ut, men så spørs det på dem som har hatt lengst reisevei i landslagspausen.

Flypiloter hjelper Premier League-dommerne med VAR-kommunikasjonen

Flypiloter hjelper Premier League-dommerne med VAR-kommunikasjonen

De to rollene har flere likheter og kan lære av hverandre.