– Jeg har vært klar i flere år

Jarell Quansah var veldig klar da han først fikk sjansen.

Forrige sesong var Jarell Quansah lånt ut til Bristol Rovers. I årets pre-season var det klart at han hadde passert Nathaniel Phillips i køen som fjerdevalg på midtstopperplass i Liverpool. Phillips ble lånt ut, mens 20 år gamle Quansah er den det har blitt satset på.

Til nå har han spilt ni kamper for de røde.

For en uke siden sa Jürgen Klopp at han ble overrasket over Quansah i pre-season, og var glad for at klubben takket nei til henvendelsene som kom om å låne ham. Hovedpersonen selv er nå på landslagssamling med England U21, og har gitt et intervju med Liverpool Echo. Der snakker han om uttalelsen til Klopp og om «overraskelsen».

– Du kan se på det på to måter. Overrasket vil være et interessant ord, men måten Klopp mener det på er at de ikke forventet at jeg skulle være der allerede. Jeg vet ikke om det var en overraskelse som at jeg ikke hadde trent med dem før og at jeg ikke var en god spiller, sier Quansah til Echo

– Det handlet mer om hvor raskt det skjedde, og hvordan jeg har taklet det jeg har blitt kastet uti. Jeg vil ikke si at det var en overraske som at han lurte på om jeg ville bli en god spiller eller ikke, for det har jeg vist tidligere på trening. Det var kanskje ikke forventet at jeg skulle gå rett fra utlån i Bristol Rovers og inn på førstelaget og gjøre det så bra som jeg har gjort. Det var nok der overraskelsen kom fra.

Quansah kom til Liverpools akademi som sjuåring i 2010.

Vært klar i flere år

Han forteller at han har vært innstilt på at en sjanse kan dukke opp i flere år.

– Selv har jeg aldri hatt et tidsperspektiv på det. Jeg er ikke en som sier «gi meg to år og så kommer det til å være slik». Jeg har alltid visst at spilleren bare blir kastet ut i det, og visste alltid at det var noe som kunne skje når som helst. Jeg har alltid vært klar for at det kunne skje, og derfor har jeg ikke blitt overveldet. Fra jeg var 16 har jeg innstiltm eg på det mentalt. Jeg har åpenbart ikke tenkt at jeg skal spille som 16-åring, men jeg har visst at fra en slik alder kan noe sykt skje, sier han.

NI KAMPER: Jarell Quansah er nå en viktig del av førstelagstroppen.

NI KAMPER: Jarell Quansah er nå en viktig del av førstelagstroppen.


– Det som virkelig hjalp meg var den sesongen da vi hadde midtstopperne skadet, og det var Rhys Williams, Nat Phillips og Ozan Kabak. Jeg tror jeg var 17-18 år da, men jeg var fjerde- eller femtevalg. Jeg tenkte «dersom noe skjer med dem, kan jeg være aktuell». Fra da av visste jeg at jeg måtte gjøre mest mulig ut av alt jeg kunne.

Quansah forteller om hvem som har vært forbildene hans.

– Da jeg var yngre så jeg alltid mot den eldre generasjonen. Jeg elsker å se til andre land, og måten de forsvarer seg på. Jeg har alltid sett på Sergio Ramos i Spania, (Leonardo) Bonucci i Italia, noen ganger tar jeg den ut og ser på hvem som helst av søramerikanske forsvarere. Spesielt argentinere, for jeg elsker måten de forsvarer seg på. De forsvarer seg annerledes. Cristian Romero og slike spillere. Du kan se hvor mye det betyr for dem. Jeg ville elske å ha den erfaringen fra utlandet. Det er bare en annen måte å forsvare seg på.

– Slik ser jeg på andre spillere, og så tar jeg det med meg inn i mitt spill. Jeg tror ikke det er en spesifikk formell som er den beste. Dersom du kan ha litt fra alt, så vil det være bra. Jeg er god til å ta til meg kunnskap når jeg ser spillere, så bare med å være nærme og se kampene, så kan jeg fokusere på forsvarsspillerne våre. På trening ser jeg bare hva de gjør og lytter når de snakker, så det er alt.

Veldig avslappet

At han ikke er en forsvarsspiller som stresser og virker preget av anledningen er noe flere har lagt merke til. Han ble kastet rett ut i det, og debuterte mot Newcastle på St. James’ Park i en kamp der Liverpool ble presset hardt og Virgil van Dijk hadde blitt utvist.

– Jeg er avslappet fra før, men det er alltid noen nerver der, så når jeg får høre at jeg skal gå ut og nyte det så kan jeg slippe meg fri og spille. Jeg trenger ikke å bekymre meg for å gjøre feil, for det kommer til å skje når alt kommer til alt. Jeg kan ikke huske hvilken spiller som sist hadde en perfekt karriere og aldri gjorde en feil. Det vil alltid skje, og det er det du lærer fra, så jeg vil bare gå ut og nyte det og spille den beste fotballen jeg kan.

– Det har ikke overgått forventningene, for det var ingen som har sagt at Jarell Quansah er en av de beste spillerne i verden ennå. Ingen har sagt at Quansah er en midtstopper i verdensklasse eller noe slikt. Så frem til jeg blir sett på som en av de beste spillerne i Premier League, så er det ikke noen grunn til å sitte på det jeg har oppnådd og si «ja, jeg har spilt ni kamper for Liverpool». Det har aldri vært det endelige målet, sier han.

England U21 spiller borte mot Serbia U21 på lørdag kl. 17.00. I neste uke spiller de hjemme mot Nord-Irland på tirsdag kl. 20.45. Også Harvey Elliott og Tyler Morton er i U21-troppen.

Alisson ble bedt om å velge sitt beste øyeblikk i Premier League, og det var ikke scoringen

Alisson ble bedt om å velge sitt beste øyeblikk i Premier League, og det var ikke scoringen

Setter redning over headingen på The Hawthorns.

Nyheter 16.nov 13:06
Årets siste landslagspause er over

Vi fulgte landskampene: Årets siste landslagspause er over

Den siste landslagspausen i 2023 er nå over.

Innsikt 22.nov 08:33