Nunez satte rekord i stolpeskudd - men for en spiller han er likevel

Darwin Nunez satte ny rekord med antall stangskudd i løpet av en Premier League-kamp, og han må vel nærme seg tittelen som verdens mest uheldige spiller etter halvannet år med nesten.

Uruguayaneren var en konstant pest og plage for Chelsea forsvaret i Liverpools utklassing av Chelsea på Anfield onsdag kveld, men nok en gang slet han med å sette ballen i mål.

Kaos-kongen hadde totalt 11 skuddforsøk i de rødes 4-1-nedsabling av London-laget. Conor Bradley stjal overskriftene etter hans fantastiske opptreden på høyrebacken med en scoring og to målgivende pasninger. Diogo Jota og Luis Diaz fortsatte å vise god form med en scoring hver, mens Dominik Szoboszlai også kom seg på scoringslista etter et lite skadeavbrekk.

Men et punkt fra kampen som ikke var utelukkende positivt for Jürgen Klopp og Liverpool var Darwin Nunez sitt suksessfulle rekordforsøk i stangskudd. 24-åringen traff treverket hele fire ganger, som, ifølge OptaJoe, er en ny Premier League rekord siden statistikken begynte å bli ført i 2003/04-sesongen.

Etter Chelsea kampen har Nunez dermed syv stolpeskudd i ligaen så langt, og tolv stykker i alle turneringer.

Han startet med å løsrive seg to ganger fra Chelsea-forsvaret, og fikk fyrt av to gode skuddforsøk som akkurat ble dyttet i treverket av Chelseas sisteskanse Dorde Petrovic.

I slutten av førsteomgang fikk han også muligheten fra straffemerket, etter at Jota ble stemplet inne i Chelsea-boksen. Nunez, som aldri hadde bommet på et straffespark i sin seniorkarriere, steppet opp og banket ballen i stolpen for tredje gang på en omgang.

Og som om ikke det var nok fikk han en kjempemulighet mot slutten av andreomgang, etter et flott innlegg fra nylig tilbakevendte Andy Robertson, som han headet knallhardt i tverrliggeren.

Han fikk seg en liten revansje på tampen med et godt innlegg til Diaz på 4-1-scoringen, men han satt nok igjen med en litt oppgitt følelse etter nok en kveld med forspilte sjanser.

MÅLGIVENDE: På tross av de mange stolpeskuddene gikk ikke Darwin av banen uten målpoeng.

MÅLGIVENDE: På tross av de mange stolpeskuddene gikk ikke Darwin av banen uten målpoeng.

Så mye mer enn bare en målscorer

Bommene vil ingen ende ta for Liverpools nummer 9, men som Jürgen Klopp og resten av de som følger Liverpool vet godt, så tilbyr Nunez så vanvittig mye mer enn bare scoringer.

Han setter frykt i enhver forsvarsspiller han møter bare ved hans tilstedeværelse. De vet at uansett hvor hardt de prøver vil det være umulig å holde Darwin stille i en hel 90-minutter hvis han har dagen. Han har en egen evne til å legge de utrolige bomskuddene bak seg og bare fortsette å kjøre på.

Han vil kanskje ikke være den som oftest setter inn det avgjørende målet, men du kan vedde på at han vil være involvert i det meste Liverpool foretar seg offensivt. Han krever så vanvittig mye oppmerksomhet fra motstandernes forsvarsrekker at det åpner rom for de andre Liverpool-stjernene til å skinne.

KONSTANT UROMOMENT: Chelsea forsvarerne hadde nok å henge fingrene i med en Darwin som fyrte på alle sylindere.

KONSTANT UROMOMENT: Chelsea forsvarerne hadde nok å henge fingrene i med en Darwin som fyrte på alle sylindere.

Og det er ikke som at han ikke bidrar med målpoeng selv heller. Nunez har elleve mål og elleve målgivende så langt denne sesongen for Liverpool i alle turneringer, og han er den eneste i Europas topp fem ligaer til å ha tosifret antall målpoeng til nå i sesongen.

Han har altså bidratt med 22 målpoeng denne sesongen, til sammenligning har Mohamed Salah bidratt med 27 og Erling Braut Haaland bidratt med 24. Han henger altså ikke så voldsomt langt etter ligaens desidert mest målfarlige spillere, på tross av hans mange bommer og stolpetreff.

Tenk om han skulle begynne å sette de sjansene i mål også, da snakker vi virkelig om en verdensklasse-spiss som resten av fotballverden kan komme til å frykte i mange år fremover.

Alt du trenger å vite om januarvinduet, frister og mer

Alt du trenger å vite om januarvinduet, frister og mer

Merk tidene de ulike overgangsmarkedene stenger.

Her overgår Klopp både Paisley, Shankly, Watson, Mourinho, Ferguson og Wenger

Her overgår Klopp både Paisley, Shankly, Watson, Mourinho, Ferguson og Wenger

Onsdag kveld kunne tyskeren feire sin ligaseier nummer 200.