– Ingen fra Liverpool FC har kontaktet meg

Sportsdirektøren som linkes til de røde har uttalt seg om interessen.

Tim Steidten har blitt omtalt som det heteste navnet i forbindelse med Liverpools jakt på en ny sportsdirektør, og nå har West Ham-mannen uttalt seg om den mulige interessen fra de røde. 

– Jeg har hørt at jeg angivelig står på listen til Liverpool. Det er en av verdens største klubber, så det er en ære. Men så langt er det ingen fra Liverpool FC som har kontaktet meg, sier han til Florian Plettenberg i tyske Sky Sports

Tyskeren legger til at han er fornøyd med jobben i West Ham. Tidligere har han blant annet jobbet i Bayer Leverkusen, og han var med på å hente Xabi Alonso til klubben høsten 2022. 

– Jeg skjønte fort at dette er en veldig intens liga, og med det i bakhodet mener jeg vi har gjort de rette signeringene i de siste overgangsvinduet. Stallen er sterk, så vi kan klare å nå våre mål. Jeg ser frem til de siste månedene av sesongen, og samtidig som det skjer er vi allerede i gang med å planlegge det neste vinduet. Vi får se hva som skjer i fremtiden, sier han.

West Ham kjemper om spill i Europa neste sesong samtidig som de er videre til åttendedelsfinalen i Europa League. 

Fortid i Bremen

Før Steidten fikk den rollen som sportskoordinator i Bayer Leverkusen, var han klubbens sjefsspeider fra 2019. Han kom til Leverkusen etter ti år i Werder Bremen, og har litt av en CV.

Spillere som har blitt signert og har kommet opp i klubbene der han har jobbet, er: Kevin de Bruyne (Wolfsburg), Florian Wirtz (Leverkusen), Moussa Diaby (Leverkusen), Serge Gnabry (Werder Bremen), Jeremie Frimpong (Leverkusen), Liverpool-linkede Piero Hincapie (Leverkusen) – og spillere han har kjøpt til West Ham som Mohammed Kudus, James Ward-Prowse og Edson Alvarez.

Tim Steidten hentet Serge Gnabry til Werder Bremen. Han har vært en viktig brikke for Bayern München de siste sesongene.

Tim Steidten hentet Serge Gnabry til Werder Bremen. Han har vært en viktig brikke for Bayern München de siste sesongene.

Steidten skal være veldig opptatt av å bruke data og statistikk – ikke ulikt folk i lignende roller har gjort i Liverpool FC tidligere.

Jörg Schmadtke takket for seg som sportsdirektør i Liverpool FC for to uker siden, og klubben står nå uten en person i den stillingen. Det har blitt hevdet at en ny sportsdirektør skal være på plass før en manager blir ansatt. 

Det heteste navnet i Liverpools jakt på ny sportsdirektør

Det heteste navnet i Liverpools jakt på ny sportsdirektør

Snakket med sportsdirektøren allerede i fjor, og det er gode grunner til å tro det vil vil skje igjen.

Innsikt 02.feb 12:40
Alonsos Leverkusen-system: Vil det passe i Liverpool?

– Samtidig som de står så høyt, blir de ikke kontret på. De har ikke sluppet inn et eneste mål på kontring

Xabi Alonso har dominert Bundesliga med sin spennende taktikk. Spørsmålet er om det vil passe Liverpool-spillerne dersom spanjolen skulle bli Jürgen Klopps etterfølger?

Innsikt 13.feb 11:37