Kapteinen er oppe i 250 kamper - og statistikken er vanvittig

Virgil van Dijk har en fantastisk seiersprosent på sine 250 første kamper for Liverpool.

Lørdag spilte Virgil van Dijk sin kamp nummer 250 for Liverpool siden overgangen fra Southampton for litt over seks år siden, og kapteinen er det nærmeste man kommer en seiersgarantist i historien til Liverpool, ifølge tall fra Opta. 

171 av de 250 kampene har som lørdagens bortemøte med Brentford endt med seier, og det er det ingen i Liverpool-historien som kan matche. Trent Alexander-Arnold er nærmest med 168 seiere på 250 kamper, mens Alisson Becker står med 164 seiere på sine første 250 kamper. Av spillere som ikke har spilt under Jürgen Klopp er Alan Kennedy den med flest seiere på de 250 første. Han kunne juble for 160 seiere. 

171 seiere utgjør en seiersprosent på 68,4 for van Dijk, som ikke hadde en anelse om at han spilte sin 250. kamp for de røde. 

– Jeg hadde ikke peiling på at det var min kamp nummer 250, men det er selvfølgelig et stolt øyeblikk for meg og familien. Forhåpentligvis blir det mange flere, sa han i et intervju med TNT Sports etter kampen. 

Van Dijk takket gode lagkamerater for den vanvittige statistikken. 

– Jeg er stolt over å spille for Liverpool og å være klubbens kaptein. Jeg nyter hver eneste dag. Det å komme ut av tunnelen på Anfield og lede guttene... da jeg var liten drømte jeg alltid om å spille i Premier League og å gjøre det jeg elsker. Så det er fantastisk, sier 32-åringen, som leverte en solid forestilling i lørdagens 4-1-seier.

Solid stoppermakker

Det gjorde også rekkekamerat Ibrahima Konaté, som var tilbake fra skade. 

– Ibou lærer fremdeles. Han er fortsatt ung, men har masse potensial. Han har alt en moderne midtstopper skal ha. I dagens fotball trenger du fart, du må være klar til å bruke ballen og å spille med mye rom bak seg. 

– Han er god til å ta til seg lærdom og ønsker å ta ansvar som en leder i laget. Det er flott å se. Jeg liker spillere som hele veien ønsker å bli bedre, og som har innstillingen til å vinne hver eneste kamp, sa van Dijk.

Sammen stod duoen imot Ivan Toney og Brentfords sterke trussel på dødballer. 

– Dagens kamp ville vært vanskelig selv uten alle skadene. De gjør det vanskelig for oss. De gir aldri opp og er farlige på dødballer og med sitt direkte spill. Vi måtte være klare for å kjempe, og det hjalp selvfølgelig at målene kom da de gjorde, sa kapteinen.

Spennende vår i vente

Liverpool topper tabellen, har ligacupfinale om en uke, kvartfinale i FA-cupen få dager etter det, og får snart vite neste motstander i Europa League. Van Dijk gleder seg til den heftige perioden som venter. 

– Alle ønsker å kjempe på fire fronter. Nå kommer den virkelig spennende delen av sesongen, og neste uke er det finale. Men noe av det viktigste vi har gjort de siste årene er alltid å fokusere på neste kamp, og det endrer seg ikke nå heller.

– Dette var en viktig kamp av mange grunner. Og vi fant en vei til seier selv med alle skadene. Nå må vi restituere og bli klare for onsdag. Jeg gleder meg allerede. Vi skal gå for det, og vi trenger supporterne for å gjøre onsdag til en veldig fin kveld. 

Hvor går smertegrensen for dette fantastiske laget?

Kampkommentar: Hvor går smertegrensen for dette fantastiske laget?

Troppen til Jürgen Klopp ser ut til å feie unna hver eneste utfordring de får i fleisen. Spørsmålet er bare hvor mange skader de tåler før det sprekker.

Kommentar 17.feb 17:36
Liverpool mistet sine formspillere, men fikk tilbake den kanskje viktigste målscoreren

Spillerbørs og folkebørs etter Brentford - Liverpool: Liverpool mistet sine formspillere, men fikk tilbake den kanskje viktigste målscoreren

Jürgen Klopp måtte se nøkkelspillere forlate banen, heldigvis har han flere på nøkkelknippet.

Kommentar 17.feb 15:32