– Alle skulle ønske de var i denne situasjonen

Kapteinen tar med seg en viktig seier og tabelltopp inn i en friuke der han håper å få flere spillere tilbake.

– Alle skulle ønske de var i denne situasjonen, med tabelltopp og kamp om det helt store, som i dette tilfellet er Premier League-tittelen. På samme tidspunkt i fjor var det nok ikke mange som hadde trodd at vi skulle være der vi er nå. Så vi må bare nyte det og prestere godt sammen, sier Virgil van Dijk til Liverpool Echo etter helgens 3-1-seier over Burnley. 

Kapteinen var den som fikk mest kritikk etter tapet mot Arsenal seks dager tidligere. Da føltes det godt å slå tilbake, og å beholde tabelltoppen i Premier League. 

– Vi kom fra en skuffende dag i London og ønsket å vise en reaksjon. Starten var ikke veldig bra, men vi beholdt roen og leverte en veldig god andre omgang.

Liverpool manglet en rekke spillere fra alle lagdeler - fra Alisson i mål til Mohamed Salah i angrepet. 

– Det gjør det ikke lettere, men sånn er fotballen og vi må bare tilbasse oss. Alle må prestere uansett hvem som er på banen, og det er forventningen vi har. Vi er midt i en intens periode med vanskelige kamper, og alle må være klare. Nå har vi noen dager fri, så forhåpentligvis kan vi komme til neste kamp uten sykdom eller flere skader.

Imponert over de unge spillerne

To av dem som brettet opp ermene da Liverpool trengte det på lørdag var Harvey Elliott og Curtis Jones. Førstnevnte kom inn i andre omgang og var nest sist på begge scoringene til de røde etter hvilen, mens Jones måtte vikariere på høyreback da Trent Alexander-Arnold gikk ut. 

– Jeg er veldig imponert over Harvey og Curtis. Det er viktig at spillerne griper sjansen med begge hender når de får den, og det gjorde Harvey her. Vi trenger alle spillerne, og du må være klar selv om du starter på benken. Det så vi nok et eksempel på her. Denne sesongen har vi hatt mange innbyttere som har gjort en stor forskjell, sier van Dijk.

Totalt har det blitt over 30 målpoeng fra innbyttere denne sesongen, og Liverpool topper den statistikken suverent. En av dem som har bidratt mye er Elliott. 

– Han er veldig ung og går gjennom mye. Han skulle ønske at han kunne starte hver uke, men av og til må man være tålmodig på dette nivået. Det er viktig at han ikke blir frustrert og at du heller fokuserer på å ta vare på mulighetene du får, og det er det han gjør for tiden, sier van Dijk. 

Leverkusen-sjefen er trygg på at Alonso blir værende

Leverkusen-sjefen er trygg på at Alonso blir værende

Fabrizio Romano skriver at Liverpool må få en sportsdirektør på plass før de kan bestemme seg for veien videre. Det blir ikke mindre snakk om Xabi i ukene fremover...

Nyheter Søn. 11.02. 22:19
– Jeg måtte bare glemme at jeg hadde vært ute i fire måneder

– Jeg måtte bare glemme at jeg hadde vært ute i fire måneder

Andy Robertson var tilbake på Liverpools venstreback og startet sin første kamp på over fire måneder.

Nyheter Søn. 11.02. 19:01