Jamie Carragher:– Av de tre, er det Alexander-Arnolds kontrakt som må prioriteres

Tre av Liverpools stjerner har kontrakter som går ut sommeren 2025.

Liverpool har tre nøkkelspillere som er inne i de siste 18 månedene av kontraktene sine. Det er kaptein Virgil van Dijk, toppscorer Mohamed Salah og visekaptein Trent Alexander-Arnold.

Van Dijk fyller 33 år til sommeren, Salah fyller 32, og Alexander-Arnold blir 26 år til høsten.

Det ble store oppslag i avisene da van Dijk snakket om sin egen kontraktssituasjon etter nyhetene om at Jürgen Klopp gir seg som manager. Han sa at han ikke visste hva som ville skje i fremtiden og med ny kontrakt. Senere var han ute og ryddet opp i det, og sa at han stortrivdes i Liverpool og at uttalelsene var tatt ut av kontekst, men det gjør likevel at det har blitt et stort diskusjonstema.

For så lenge spillerne ikke vet hvem som vil være sportsdirektør og manager neste sesong, må en trolig vente med en avgjørelse på om det skal signeres nye lukrative kontrakter til det er på plass, og da vil spillerne være inne i sine siste 12 måneder av kontraktene sine.

– Virgil van Dijk er ikke den største bekymringen, og det er heller ikke Mo Salah. Det er Trent Alexander-Arnold, sier Jamie Carragher i programmet «Stick to Football» med Gary Neville, Ian Wright og Roy Keane. 

– Det er Trent som haster, ikke de andre

Carragher mener det kun haster med én av de tre spillerne, på grunn av alder.

– De tre spillerne har 18 måneder igjen av kontraktene sine. Om 18 måneder vil Virgil være 34 år gammel, så den tingen med «åh, vi kan miste van Dijk» – det kan være at det er riktig avgjørelse om 18 måneder, sier han.

– Jeg tror klubben kommer til å se på situasjonene til Mohamed Salah og Virgil om 12 måneders tid, ta en samtale om at de har seks måneder igjen, om hvordan føler de seg som spillere. De er åpenbart begge på høye lønninger, og det er vel fortjent. Du vil så klart beholde dem om de fortsatt spiller slik som de gjør nå, men 18 måneder er lang tid i fotball.

Alexander-Arnold er en spiller de røde for all del ikke må miste.

– Trent Alexander-Arnold er den som laget må bygges rundt for en ny manager som kommer inn, så det er den viktigste, sier «Carra».